Hoppa till huvudinnehållet

Klar förlust för Åmotfors mot Sunnanå: ”Orättvisa siffror”

Publicerad:
Reporter Rasmus Isaksson
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@arvikanyheter.se
Linus Malm och Åmotfors föll hemma mot Sunnanå. Arkivbild.
Linus Malm och Åmotfors föll hemma mot Sunnanå. Arkivbild. Foto: Jonas Aspetorp

Åmotfors IF inkasserade helgens andra förlust på söndagskvällen. Mot BKI Sunnanå fick man inte fart på målskyttet, utan föll med klara 1–5.

– Vi fick inte in bollen, säger Åmotfors tränare Simon Fors.

BKI Sunnanå tog ledningen i matchen efter drygt åtta minuters spel, innan hemmalaget Åmotfors kunde kvittera i powerplay med minuten kvar till pausvila. Detta genom Jonas Karlsson, assisterad av Jimmy Jonsson.

Målet skulle bli Åmotfors enda för kvällen och tre och en halv minut in i period två gjorde Sunnanå det matchavgörande målet, 1–2. I samma period kom 1–3 och i den tredje både 1–4 och 1–5, vilket blev slutresultatet.

– Jag tycker att det är lite orättvisa siffror. Vi fick inte in bollen i mål. Vi stod upp och spelade bra försvarsspel hela matchen. Något skitmål trillade in, men vi fick inte in bollen framåt, säger Simon Fors och fortsätter:

– Samtidigt gjorde Sunnanå en bra match försvarsmässigt, men det hade blivit en annan matchbild om vi hade gjort något mer mål. Det ville sig inte.

Förlusten var Åmotfors andra den här helgen. I fredags föll man med uddamålet borta mot Tösse, 8–7.

– Det var ändå ett ganska positivt tänk i laget inför den här matchen. De var nöjda efter i fredags, även om Tösse drog det längsta strået. Så det var inget som spelade in idag (söndag), säger Simon Fors.

Åmotfors nästa match är mot Munkfors IBK den 23 februari.

Artikeltaggar

BKI SunnanåInnebandySimon ForsÅmotforsÅmotfors IF

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.