Hoppa till huvudinnehållet

Sverige med de la Rose överlägset mot Schweiz

Publicerad:
Reporter Rasmus Isaksson
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@arvikanyheter.se
Jacob de la Rose och Sverige körde över Schweiz.
Jacob de la Rose och Sverige körde över Schweiz. Foto: FREDRIK KARLSSON

Sverige hade inga problem att följa upp torsdagens insats mot Tjeckien med en ny seger. Den här gången stod Schweiz på andra sidan isen och Sverige, med Jacob de la Rose i laget, vann med 5–2. Arvikasonen noterades för en assist i segern.

Den första perioden var bara några minuter gammal när Joakim Nygård åkte sig fri och la in 1–0 mellan benen på Stephane Charlin i det schweiziska målet. Innan perioden var slut hade man gått upp till en 3–0-ledning, efter mål av Marcus Hardegård och Oscar Lindberg.

I powerplay kom sedan 4–0 genom Malte Strömwall och sedermera även 5–0 av Jesper Frödén, som Jacob de la Rose var inblandad i och fick en passningspoäng till.

Schweiz fick in ett tröstmål i början av den tredje perioden och ett i slutet när Jacob de la Rose satt utvisad, men kom inte närmare än så och Sverige vann med 5–2.

Det ska sägas att Schweiz ställde upp med ett oprövat lag, men oavsett var det klasskillnad mellan nationerna.

Jacob de la Rose hade ett bra läge att sätta sitt andra mål för turneringen i den första perioden, men Charlin stod för en bra räddning.

Artikeltaggar

IshockeyJacob de la RoseTre KronorTurneringar

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.