Hoppa till huvudinnehållet

Replik: ”Ditt parti är en uppköpt bluff”

Publicerad:
Replik på insändare, svar till ”Stolt Sverigedemokrat”.
Replik på insändare, svar till ”Stolt Sverigedemokrat”. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sverigedemokrat: ”Ett land i förfall som heter Sverige”

“Stolt Sverigedemokrat”:s insändare i Arvika Nyheter påminner lite om när den tecknade karaktären “gråben” springer utför ett stup. Han faller så fort han själv stannat upp ett tag i luften och sedan begriper att han saknar markkontakt medan vi alla har sett det precis hela tiden. I jakten på antagonisten “hjulben” så borde det någon gång gå upp för gråben att han är sin egen värsta fiende, vi andra tittar på och roas av att den självinsikten totalt saknas. I riksdagen finns det 349 platser (röster). Sverigedemokraterna innehar 72 av dessa och är nu Sveriges näst största parti. De styr dessutom moderaternas, kristdemokraternas och liberalernas regering (68+19+16 platser i riksdagen som SD i princip äger).

Krasst: Tillsammans har partierna en knapp majoritet av platserna i regeringen (SD fick dessutom sparka ut en riksdagsledamot då denne, i likhet med flera andra sverigedemokrater saknar markkontakt och en sansad relation till vetenskap och empiri). Likväl, en majoritet.

SÅ! Ni vann! Vad har ni gjort för att lösa alliansens privatiseringsvansinne? Du nämner vägar, räls, skola, vård? Fixade ni pengar till regionerna i.o.m att ni ändå i princip styr budgetpropositionerna? Vad får vi? Jo, samma klagosång om ett land i förfall, fortsatta nazistskandaler och allt är sossarna och miljöpartiets fel Nu har halva mandatperioden gått och ni är med på att underfinansiera Sverige för att bereda vägen åt framtidens skattesänkningar. Sen gnäller du? Då vågar alltså en “stolt (tillika anonym) sverigedemokrat” skriva om hur hemska alla medier som inte ingår i den kryptofascistiska sfären är och att Svenska folket minsann måste rannsaka sig själva vid valurnan nästa gång. Nere vid torget står hela högern i kylan och gnäller om att Värmlands skattefinansierade region är underfinansierad. Något jag även gissar på att representanterna ur näringslivet varit med och röstat för. Något som även borgerliga Arvika Nyheter stöttat i sina ledare från centralt håll. De kritiserar naturligtvis inte sin egen regering som utgör den huvudsakliga finansiären eller rättare sagt fördelaren, som de borde. En snudd på Sovjetliknande lojalitet till partinålen. Vad är det ni inte förstår?

Vad kräver du mer innan du förstår att ditt parti är en uppköpt bluff med karriärister som säljer ut Sverige och skattemedel till girigbukar (som flera andra Svenska partier)? Total diktatur? Du rusar tvärsäkert på med samma konstiga skåpmat som ni gjort i snart 20 år och de som inte sovit under någon sten i en filterbubbla på facebook, omgiven av andra verklighetsfrånvända medelåldersgaphalsar, har faktiskt bara tröttnat. Nu ÄR ni makten och du kritiserar makten? Kan du vicka lite med fötterna? Precis, ingenting där. Eller tänker Sveriges sverigedemokrater ta med sig så många de bara kan utför stupet i tron om att “snart blir allt som vi vill! Om vi bara fortsätter o gnälla!”.

*MIP MIP*

Artikeltaggar

Arvika NyheterDiktaturPolitikSkolorSverigedemokraternaVårdVärmlands län