Hoppa till huvudinnehållet

Medaljchanserna försvann tidigt för Mona: ”Jättebesviken”

Publicerad:
Reporter Rasmus Isaksson
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@arvikanyheter.se
Mona Brorsson hade en tung inledning på VM i Nove Mesto.
Mona Brorsson hade en tung inledning på VM i Nove Mesto. Foto: PETTER ARVIDSON

Mona Brorsson klev in i VM i Nove Mesto när sprint stod på schemat. Men en bom i vardera skytte grusade alla förhoppningar om medaljer och hon slutade på plats 38.

– Det var inte alls det jag hade hoppats på eller sett fram emot, säger Mona Brorsson till AN.

Så var det dags för Monas första insats i VM i Nove Mesto. Damernas sprint avgjordes på fredagskvällen och västvärmländskan gick ut med startnummer 15.

Direkt i första skyttet kom en bom och ut från vallen var hon 42 sekunder efter. Efter att ha tappat en del på andra varvet, samt bommat ytterligare ett skott i det stående skyttet, gick hon ut 1.44 efter.

Väl på slutvarvet fortsatte Brorsson att tappa och gick i mål 2.22 efter. Till slut blev det plats 38 för västvärmländskan.

– Jag är faktiskt jättebesviken. Det var inte alls det jag hade hoppats på eller sett fram emot. När jag kom i mål vart jag nästan förvånad över hur långt efter jag var. Det kanske är svårt att tro, men det kändes faktiskt ganska bra. Det är det som gör mig så chockad, känslan stämmer inte överens med resultatet. Sen var det två bom också och det är oavsett lite för mycket. Men jag har skjutit två bom i sprint förr och varit bättre, säger Mona Brorsson till AN.

Fick du tider ute på banan om att du var en bit efter eller kom det, som du säger, som en chock när du gick i mål?

– Jo absolut, jag fick tider på första varvet och bra coachning om vilka delar jag åkte bra i. Men sen ser man ju också själv att det inte går jättefort. Jag slet med att få fart på grejerna och det blev som en negativ spiral, säger Mona Brorsson och fortsätter:

– Jag var nog inte tillräckligt på för vad som krävdes i det här föret. Riktigt tråkigt är det enda jag kan säga. Jag har haft en jättebra vecka har, känner mig fylld av energi och var riktigt peppad, men det tröga föret passade inte mig riktigt. Jag hade behövt några minusgrader för att göra mig själv rättvisa.

”Kommer att vara tungt”

Samma före, blött, skitigt och sugit som Mona själv beskriver det som, kommer det att vara under hela VM.

– Det är bara att ställa in sig på det. Det kommer att vara tungt. Men nästa race är jaktstart och då har man alltid folk omkring sig. Nu har jag gjort det här och fått en bra genomkörare. Det gäller att ta med sig det man kan lära sig och lägga resten i sopkorgen, säger Mona Brorsson.

Jaktstarten körs på söndag och även då kan du följa AN:s liverapportering från tävlingen.

Trippelt trikolor

Ingen av de andra svenskorna fick någon fullträff de heller. Alla bommade minst ett skott. Placeringarna blev Hanna Öberg 8, Elvira Öberg 9 och Anna Magnusson 20.

I topp blev det trippelt Frankrike med Julia Simon, Justine Braisaz-Bouchet och Lou Jeanmonnot.

Mona Brorsson kliver in i VM – följ sprinten här!

Artikeltaggar

Mona BrorssonSkidskytteSportSprint

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.