Hoppa till huvudinnehållet

Gula Villan vid sjukhuset ska rivas: ”Pratat om i flera år”

Publicerad:
Reporter Rasmus Isaksson
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@arvikanyheter.se
Gula Villan, som ligger intill Arvika sjukhus, ska rivas.
Gula Villan, som ligger intill Arvika sjukhus, ska rivas. Foto: Rasmus Isaksson

Gula Villan, som ligger intill Arvika sjukhus, drabbades av en vattenskada under vintern. I stället för att sanera och reparera huset, som fungerat som personalboende, väljer Region Värmland att riva det.

– Vi har ingen användning för det, säger Annette Andersson, fastighetschef på Region Värmland.

Cirka 20 meter från Arvika sjukhus ligger Gula Villan. Det drabbades under vintern av en vattenskada som Region Värmland, som äger huset, inte kommer att reparera.

Man kommer i stället att riva det.

– Huset är i väldigt dåligt skick och fick en fuktskada när det var som kallast. Vi har tänkt länge att vi ska ta ned huset och det kommer vi att göra, säger Annette Andersson.

Hur länge har rivningsplanerna funnits?

– Det har vi pratat om i flera år, men avvaktat andra förändringar. Vi har tagit fram en fastighetsutvecklingsplan för Arvika sjukhus och en lokalförsäljningsplan med sjukvården. Gula Villan kan vi inte använda till vård och den är inte till någon nytta administrativt. Vi har pratat med kommunen också och de har inget emot det.

Enligt Annette Andersson finns det ingen mening med att försöka sanera och reparera huset, då skadorna är alldeles för stora.

– Det hade kostat alldeles för mycket att sanera och vi har som sagt ingen användning för det. I det ekonomiska läget vi är i kan vi inte göra det.

Rivs under året

Gula Villan har varit ett personalboende tidigare och en lockande faktor för att sjukhuspersonal ska komma till Arvika. En faktor som nu alltså försvinner.

– Jag har inte det helt klart för mig, men vad jag förstår har fastighetsförvaltaren varit i kontakt med regionservice och boendefrågan är löst med lägenheter på stan, säger Annette Andersson.

När kommer Gula Villan att rivas?

– Planen är att göra det under första halvan av året. Det kostar mycket att hålla i gång den och vi är intresserade av att kapa kostnader.

Annette Andersson, fastighetschef Region Värmland.
Annette Andersson, fastighetschef Region Värmland.

Artikeltaggar

Annette AnderssonArvikaArvika sjukhusRegion VärmlandSjukhusVattenskadaVårdVård och omsorg

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.