Hoppa till huvudinnehållet

Dottevik laddat inför nyckelmatchen: ”Viljan kommer att avgöra”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Julianna Sandberg och hennes lagkompisar i Dottevik jagar nytt kontrakt i division I och gör det närmast i form av en mycket viktig hemmamatch mot Munkfors.
Julianna Sandberg och hennes lagkompisar i Dottevik jagar nytt kontrakt i division I och gör det närmast i form av en mycket viktig hemmamatch mot Munkfors. Foto: Jonas Aspetorp

Dotteviks innebandydamer besegrade tabelltrean Kumla senast och lär behöva plocka fram något liknande när man nu ställs inför säsongens hittills viktigaste match.

Vill västvärmländskorna ta sig över nedflyttningsstrecket så behöver man också ta sig förbi Munkfors – som är just laget som gästar Strandhallen nu på fredag.

– När vi ligger som vi gör så blir det här den viktigaste. Hittills. Varje match är viktig i sig men vi spelar ju för att vara kvar, konstaterar Dotteviks lagkapten Julianna Sandberg.

Munkfors har 15 poäng och Dottevik 12. Vinner Munkfors är avståndet sex poäng. Vinner Dottevik är avståndet bortraderat.

– Munkfors är ett spelskickligt lag. De är duktiga och har många bra spelare. Båda lagen ligger på gränsen och det är viljan som kommer att avgöra en sådan här match, fortsätter Julianna.

Stärkta

Dottevik kommer stärkta av en seger senast - mot ett av seriens bästa lag.

– Det var en superviktig seger. Det här har varit en säsong där vi förlorat många jämna matcher, det har varit många uddamålsförluster, och det tar på psyket. Självförtroende i en grupp är jätteavgörande.

Trots en tung säsong så har Dottevikstjejerna i match efter match kämpat på.

– Det är något jag är imponerad av, när man åker på så många förluster i rad så skulle det inte vara konstigt om man faktiskt ger upp. Jag är imponerad av hela gruppen.

Pressen är på

Hon tror också att laget hanterar den pressade situationen bra.

– Jag tycker vi är bra under press. När vi vann tvåan så hade vi också press på oss.

Och matcher som gäller något kittlar ju alltid lite extra.

– Det är alltid gott att sitta säkert, men nu har säsongen varit som den är och vi får ta det för vad det är.

Artikeltaggar

ArvikaDivision 1 damer RegionDotteviks IFInnebandyStrandhallen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.