Hoppa till huvudinnehållet

Jacob de la Rose om drömcomebacken i Karlstad: ”Skitkul – vi dominerade”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Jacob de la Rose blev målskytt för Tre Kronor i Löfbergs Arena och var bidragande till segern.
Jacob de la Rose blev målskytt för Tre Kronor i Löfbergs Arena och var bidragande till segern. Foto: FREDRIK KARLSSON

Det blev en riktig drömcomeback i Löfbergs Arena för Jacob de la Rose – i Tre Kronors färger.

Klar vinst mot Tjeckien och dessutom målskytt inför både familj och vänner.

– Roligt att få göra mål. Det kändes stabilt, konstaterar Arvikasonen, som blev utsedd till matchens bästa, till AN-sporten.

Jacob de la Rose hemma för landslagsspel: ”Ska bli otroligt roligt”

Det blev en riktigt angenäm kväll i Karlstad ur ett västvärmländskt perspektiv.

Jacob de la Rose, som blev guldhjälte med just FBK 2022, hade en helfestlig återkomst i sin gamla hemmaarena.

– Ja, absolut. Skönt med vinst, framför allt, och sen tyckte jag väl både jag personligen och vi som lag kom in i det mer och mer ju längre matchen gick och det kändes stabilt hela vägen, säger västvärmlänningen till AN-sporten på plats efter matchen.

Hur var det att få spela här igen?

– Det var skitkul såklart. Jättekul att turneringen är just här i Karlstad och Värmland och att få komma hem lite här under säsongen för att få spela inför familj och vänner.

– Det var även en del Färjestad-fans här också, antar jag, så det var jättekul. Tyckte vi hade bra stöd på läktaren och det lär väl bli ännu mer folk nu under helgen, tror ”Della”.

Jacob de la Rose och Tre Kronor ställs mot Tjeckien – följ matchen här!

Då väntar Schweiz på lördag följt av Finland på söndag.

”Tänkte att nu skjuter jag”

Sverige hamnade i underläge dryga sju minuter in av första perioden – men Tre Kronor vände till 2–1 på en minut innan första periodvilan.

Detta genom Linus Johansson och Marcus Sylvegård.

Andra perioden slutade mållös – men i tredje klev en viss Arvikason fram och utökade ledningen.

– Ja, det var roligt att få göra mål. Ett bra pass av Jesper (Frödén), sen så hade jag nåt skottläge redan i första som jag valde att inte skjuta på, så nu tänkte jag att nu skjuter jag – det var skönt att se pucken gå in.

Jacob de la Rose blev utsedd till Tre kronors bästa spelare i matchen. Här tillsammans med Tjeckiens motsvarighet Martin Ruzicka.
Jacob de la Rose blev utsedd till Tre kronors bästa spelare i matchen. Här tillsammans med Tjeckiens motsvarighet Martin Ruzicka. Foto: FREDRIK KARLSSON

”Tog tag i det”

28-åringen gjorde ett gott intryck överlag och var en av de bättre spelarna på isen – vilket utmärkelsen som Tre Kronors bästa i matchen var ett intyg på.

– Var väl lite segt i början, tycker jag. Tjeckien kom ut väldigt hårt och vi kanske lite på hälarna i början. Men tycker både jag personligen och laget tog tag i det mer och mer och dominerade egentligen från andra halvan av första och de två sista perioderna. Så det kändes bra.

Victor Ejdsell fastställde slutresultatet 4–1 och drömstarten i Beijer Hockey Games var ett faktum.

”Tror inte det ändras”

”Della” har haft en succéartad säsong i Schweiz, där han öst in poäng för serieledande Fribourg-Gottéron – med 30 (16+14) poäng på 45 matcher.

I just Tre Kronor förväntar han sig dock inte få en mer offensiv roll framöver, trots den ökade produktionen.

– Den primära rollen jag har är väl att vara en stabil center som man kan lita på i alla situationer. Bara för att jag gjorde mål i dag så tror jag inte det ändras. Det är samma spel som jag har haft de senaste åren, så jag är bekväm med det själv också – det känns bra.

Att du haft så fin poängproduktion i Schweiz, är det ändå nåt som lyfter ditt självförtroende och gör att du kan spela ut mer även här?

– Jo men så är det ju såklart. Går det bra så får man ju bättre självförtroende och med bättre självförtroende så blir oftast spelet bättre också. Så det går ju hand i hand och även om det kanske inte är min huvuduppgift så gillar såklart alla att göra mål och poäng – så det har varit en rolig säsong för mig och för laget också. Nu är den roligaste delen kvar, med slutspelet, så det ser jag fram emot.

En sväng hem till Arvika har han hunnit med också.

– Vi flög i söndags så jag fick två dagar, söndag och måndag, hemma i Arvika. Så det var kul, se så huset står kvar och grejer – det var bra.

Det blir inte alltför många turer dit annars under en säsong?

– Nej, jag kommer inte hem mycket. Man har oftast inte tid med det, så det här passade perfekt. Kul att turneringen är i Karlstad i år och riktigt kul att komma hem en sväng.

Artikeltaggar

Arvika HCEuro Hockey Tour 2023–2024IshockeyJacob de la RoseLöfbergs ArenaTre Kronor

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.