Hoppa till huvudinnehållet

Hon får tjänsten som verksamhetschef för vård och stöd

Publicerad:
Reporter Kerstin Herö
Kerstin Herö
kerstin.hero@arvikanyheter.se
Louise Karlsson, som vikarierat som verksamhetschef för vård och stöd sen i september i fjol, har nu erbjudits den fasta tjänsten.
Louise Karlsson, som vikarierat som verksamhetschef för vård och stöd sen i september i fjol, har nu erbjudits den fasta tjänsten. Foto: Eda kommun

Louise Karlsson, 33, blir ny verksamhetschef för vård och stöd i Eda kommun. Hon har vikarierat på den tjänsten sedan i höstas när hennes företrädare slutade och gick vidare till nytt jobb.

Ännu en vakant chefstjänst har tillsatts. I onsdags tog kommunstyrelsen beslut om ny kommunchef, Johan Örnberg. Han har i sin tur beslutat att erbjuda Louise Karlsson den fasta tjänsten som verksamhetschef.

Även denna gång hämtar kommunen en ny chef i de egna leden. Hon har jobbat i Eda kommun, och inom vård och stöds verksamhet, sen 2017.

Drygt 20 sökande

I somras efter att den förra verksamhetschefen sagt upp sig fick Louise Karlsson en förfrågan om hon ville gå in som tillförordnad på tjänsten, i avvaktan på att en ersättare rekryterades.

Kommunen fick in 21 ansökningar till tjänsten och tre kandidater kallades till slutintervju. Louise Karlsson var en av dem.

– Louise har god kännedom om verksamheten i Eda kommun och har jobbat som områdeschef sen 2017. Sedan september har hon arbetat som tillförordnad verksamhetschef och utifrån det ekonomiska läget vi befinner oss i har hon visat handlingskraft och beslutsamhet i svåra frågor, uppger kommunchefen Johan Örnberg.

Äldreomsorgen

Verksamheten vård och stöd omfattar äldreomsorgen, den kommunala hälso-och sjukvården, samt LSS-verksamheten och socialpsykiatrin.

Louise Karlsson började som assistent inom LSS-verksamheten och socialpsykiatrin, men har till största delen, under sina sju år i kommunen, jobbat som områdeschef för korttidsvården och nattpatrullen.

– Jag är jätteglad över att ha fått möjligheten att fortsätta leda vård och stöd i Eda. Just den här rollen har jag vikarierat på i drygt fem månader och det känns bra att ha fått förtroendet att fortsätta.

– Vi står inför många utmaningar framöver, både lokalt och nationellt. I vård och stöd finns kompetenta medarbetare och chefer med framåtanda och en vilja att utveckla arbetet, det känns bra att möta dessa utmaningar tillsammans med dem.

Vad gjorde du innan du kom till Eda kommun?

– Då läste jag. Jag har en personalvetarutbildning, kandidatexamen, från Karlstad universitet.

Kan du berätta nåt mer om dig som person?

– Jag är uppvuxen och bor i Arvika. Min lediga tid går åt till familj och vänner, berättar Louise Karlsson och tillägger att mycket tid även går åt till sportaktiviteter.

Eftersom hon har vikarierat som verksamhetschef sedan i höstas, och så att säga redan är på plats, fortsätter arbetet som vanligt.

Artikeltaggar

EdaEda kommunKarlstadKommunstyrelsenVårdVård och omsorgÄldreomsorg

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.