Hoppa till huvudinnehållet

Efter fem års bakslag – snart nappar det i klassikern: ”Äntligen!”

Publicerad:
Reporter Arvika Nyheter
Arvika Nyheter
redaktion@arvikanyheter.se
Breviksnappet 2011.
Breviksnappet 2011. Foto: Kerstin Herö

Efter fem vintrars bakslag är det tid för pimpeltävlingen Breviksnappet.

– Pandemin och dåliga isar har ställt till det. Äntligen är det dags, säger Sune Håkansson, ordförande i Breviks SK.

Breviks SK har arrangerat Breviksnappet på sjön Ränken sedan 1976. Som mest deltog 184 fiskare, år 2004. Men de senaste fem åren har tävlingen varit inställd. Så många ser fram mot en comeback för pimpeltävlingen - som hålls den 18 februari.

– Vi hoppas på ett hundratal deltagare. Det här är lika stort som ett DM, säger Sune Håkansson.

Breviksnappet är en viktig inkomstkälla för Breviks SK.

– Väldigt viktig. Vi har just byggt ut klubbhuset och haft det lite kämpigt men klarat av det. Breviksnappet är viktigt för oss, på många sätt.

Tävlingen är uppdelad i sju klasser, precis som vanligt; juniorer, damer och herrar. Men det kan bli svag konkurrens i knatteklassen:

– Ungdomar fiskar gärna på sommaren men tydligen inte på vintern. Men vi hoppas att de yngre får upp ögonen för den här tävlingen.

– Nu har vi haft uppehåll i fem år, men förr kom många deltagare långväga, som från Oslo och Stockholm. Vi hoppas det blir så även i år, säger Sune Håkansson.

Artikeltaggar

Breviks SKDjur och naturFiskeOsloRänkenStockholm

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.