Hoppa till huvudinnehållet

Rent guldsvep av hemmaklubben: ”En väldigt fin tävling”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Medaljtrion i Ungdomsmästerskapet. Från vänster Isak Våla, Skillingmark SKG, silver, Minna Nilsson Eda SKG, guld  och Gustav Morfeldt Eda SKG, brons.
Medaljtrion i Ungdomsmästerskapet. Från vänster Isak Våla, Skillingmark SKG, silver, Minna Nilsson Eda SKG, guld och Gustav Morfeldt Eda SKG, brons. Foto: Eda Skyttegille

När Eda Skyttegille arrangerade Edasmällen så rev man av även DM för sittandeskyttarna och den mixen blev något alldeles extra – på flera sätt.

– Det blev fina resultat och väldigt mycket folk, summerar helnöjde tävlingsledaren Kenneth Lind.

108 startande var extremt bra och resultatlistan blev dessutom synnerligen trevlig läsning från en västvärmländsk horisont, med ett näst intill rent svep på prispallen i de tre DM-finalerna.

I såväl ungdoms- som seniorfinalen var det idel västskyttar på topp 3 och i veteranfinalen var det västskyttar på plats ett och två.

Och arrangörsklubben Eda briljerade mest av alla, med tre guld – fördelat på Minna Nilsson på ungdomssidan, Magnus Andersson bland seniorerna och Urban Morfeldt bland veteranerna.

– Alla sköt väldigt bra. Även de minsta, som inte sköt i DM, hade höga poäng. Det var rakt över en väldigt fin tävling.

Rekord?

Det högsta resultatet, 530.6, noterade Magnus Andersson som fixade en dominant segermarginal på fem poäng i seniorklassen.

– Han är duktig Magnus. Jag tror att det ska vara ett nytt DM-rekord.

Topptrion i seniormästerskapet. Från vänster Magnus Andersson, Eda SKG, guld, Lasse Ness, Skillingmark SKG, silver, och Eric Wallberg, Arvika SKG, brons.
Topptrion i seniormästerskapet. Från vänster Magnus Andersson, Eda SKG, guld, Lasse Ness, Skillingmark SKG, silver, och Eric Wallberg, Arvika SKG, brons. Foto: Eda Skyttegille

Uppenbart hade en fullspäckad skjuthall en positiv effekt även på resultatnivån.

– Det blir svårt att få plats i hallen när det är så mycket folk. Nu arrangerade vi både DM och Edasmällen samtidigt och det var jättebra att det gick att lösa på det viset.

Eda själva hade 14 tavlor och fick låna fem extra av Skillingmark, så man kunde allt som allt ha 19 skyttar igång samtidigt.

– Jättebra att det gick att lösa på det viset.

Mycket folk

Det blev ändå en fullspäckad dag, från åtta på morgonen till bortemot fem på eftermiddagen.

– Alla som ställer upp i Eda gör ju ett jädra arbete sådana här dagar.

De västvärmländska framgångarna tillskriver Lind ett stort intresse för skytte just nu.

– Alla föreningarna här på västkanten har enormt mycket folk.

Och det handlar inte bara om DM-klasserna utan även de yngre klasserna, som här sorterade under Edasmällen.

Bra snurr

Även där var det bra snurr för Eda.

– Vi har fått in väldigt många yngre. Det har spridit sig. Någon har provat på, tyckte det var roligt, och har tagit med sig en kompis och sedan har det blivit mer och mer. Då blir det ju roligare att hålla på också.

De tre främsta i veteranmästerskapet. Från vänster Urban Morfeldt, Eda SKG, guld,  Mikael Sveder, Arvika SKG, silver och Mikael Gustafsson, Lekvattnet-Torsby SKF, brons.
De tre främsta i veteranmästerskapet. Från vänster Urban Morfeldt, Eda SKG, guld, Mikael Sveder, Arvika SKG, silver och Mikael Gustafsson, Lekvattnet-Torsby SKF, brons. Foto: Eda Skyttegille

Artikeltaggar

Arvika SkyttegilleEdaEda skyttegilleEdasmällenKöla SkytteföreningSkillingmark SKGSkytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.