Hoppa till huvudinnehållet

Därför stänger restaurangen – igen: ”Får ingen skjuts på det”

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
Restaurant Regi har stängt. Omstarten och satsningen på lunch, catering och event bar sig inte.
Restaurant Regi har stängt. Omstarten och satsningen på lunch, catering och event bar sig inte. Foto: HP Skoglund

Omstarten höll i drygt ett år.

Nu stänger Regi – igen.

– Det blir ingen mer comeback, säger ägaren Erica Johansson.

Frågan är vad som händer i stället.

Efter att ha stängt under sommaren 2022 återuppstod Regi i Palladiumhuset redan samma höst.

Men den nya inriktningen på lunch, catering och event har inte gett önskad effekt.

– Nu får det vara bra. Vi får ingen skjuts på det. Siffrorna talar sitt eget språk, säger ägaren Erica Johansson.

Den 22 december serverades sista lunchtallriken. Beslutet fattades tidigare än så.

– Vi såg tendensen redan i somras och tänkte att vi kör i ett halvår till för att se vart det tar vägen. Under hösten märkte vi att det inte gick lättare och då valde vi att göra så här.

”Inga bra år”

”Vi” är Erica tillsammans med kocken Fredrik Rosenqvist som sen omstarten drivit stället på egen hand.

– Vi testade. Går det så går det. Förutsättningarna kände vi till, samtidigt som inflationsläget var svårt att förutse. Det gjorde att specialgrejer vi räknat med – representationsmiddagar, buffé och catering – försvann längs vägen. Sånt är svårt att påverka. Vi har haft det bra mellan tolv och ett på dagarna, men hade önskat en bättre spridning.

Hur har kundresponsen varit efter omstarten?

– Jättepositiv. Vi har haft våra stamgäster och de som dykt upp då och då.

Tillströmningen har dock inte varit tillräcklig.

– Mycket rör sig i branschen med ökade råvarukostnader som ett exempel. Det har helt enkelt inte varit några bra år.

”Finns förfrågningar”

Hade ni kunnat göra något annorlunda?

– Vi har faktiskt vänt och vridit på alltihop. Det beror ju på hur mycket man vill jobba. Det funkar inte om man inte varit beredd på att jobba varje kväll och helg.

Läs också

Är beslutet definitivt den här gången?

– Om jag ska vara inblandad blir det ingen mer comeback, det kan jag säga.

Erica Johansson äger huset och driftar även bioverksamheten sen flera år tillbaka.

Nu är frågan vad som händer med restaurangutrymmena.

Kommer du behålla eller hyra ut?

– Jag vet inte. Det är in och ut och för tidigt i processen. Vi fnular på det. Det finns förfrågningar, sen får vi se om de är seriösa också.

”Fanns ett liv innan”

Hon öppnar för att lokalerna kan användas till annat framöver.

– Det går till exempel att göra kontor där. Möjligheterna är många. Men det får arbetas fram. Jag är glad i lokalerna och viktigast är att rätt hyresgäst kommer in.

I sju år varade den, Regi-satsningen.

– Jag skulle inte vilja vara utan den här erfarenheten och är stolt över produkten vi fick fram. Någonstans tror jag att Arvikaborna uppskattade idén med restaurangen och jag är glad över den personal som jobbat här. Nu känner jag mig klar.

Att Erica Johansson även fortsättningsvis fyller sina dagar behöver ingen oroa sig över.

– Jag sitter inte sysslolös. Det fanns ett liv innan Regi också.

Artikeltaggar

HandelMat och dryckRestaurangerSpråk

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.