Hoppa till huvudinnehållet

Klumpigt mos och smaklös fisk – salladsbordet och kakfatet ett plus

Publicerad:
Reporter Rasmus Isaksson
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@arvikanyheter.se
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
The Oven i Arvika, platsen för andra delen av AN:s nysatsning Lunchkollen.
The Oven i Arvika, platsen för andra delen av AN:s nysatsning Lunchkollen.

Detta är en recensionstext och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Lunchkollen ger dig full koll på restaurangutbudet i Arvika och Eda.

Under tio måndagar med rankar AN maten på lika många ställen.

Näst på tur: Husmansbuffé som lämnade mer att önska.

Panerad kolja med potatismos stod bland annat på lunchmenyn när AN gästade The Oven.
Panerad kolja med potatismos stod bland annat på lunchmenyn när AN gästade The Oven.

The Oven, Arvika

Menyn

Pankopanerad kolja med remouladsås, potatismos och smörbakad blomkål.

Lime, chili och vitlöksmarinerad kyckling med broccoli, currysås och ris.

Behövde fråga om vegetariskt alternativ.

Priset

125 kronor, utan dryck förutom lingondricka eller vatten. Rimligt pris enligt oss, men vi hade inte velat betala mycket mer för en lunchbuffé.

Maten

Som helhet okej, fisken var ganska smaklös och knappast något som överträffade förväntningarna. Kycklingen var något bättre men allra bäst var såserna. Väldigt goda. Moset var, förutom smaklöst, dessutom klumpigt, å andra sidan tyder det på att det är hemmagjort. Salladsbordet får dock ett plus i kanten.

Stort plus för kakfatet – det fanns ett stort utbud och flera av varje sort. Snyggt upplagt och lätt att se intill salladsbuffén.

Napolitansk pizza är ställets egentliga trademark. Och det med all rätt.

Lokalen

Trångt runt serveringsbordet, där kunde man inte gå förbi någon för att ta det man själv ville ha. Salladsbordet stod dessutom väldigt nära och att stå rygg mot rygg med någon där var svårt. Dock mer plats vid själva bordet.

Summering

Godkänt men det finns en del förbättringspunkter. Bättre potatismos är en av dessa, bättre användning av kryddor likaså. Dessutom layouten på lokalen, får man den mer rymlig kan man vinna en del. Man blev inte besviken av att gå hit, men nog fanns det mer att önska.

Betygsskalan

Vi sätter betyg på lunchställena mellan 1 och 5 enligt följande:

1: Underkänt

2: Godkänt

3: Bra

4: Grymt

5: Världsklass

Läs första Lunchkollen här:

Tråkiga kakor och en nota på gränsen – men bra smaker

Artikeltaggar

ArvikaGrönsakerLunchkollenMat och dryck