Hoppa till huvudinnehållet

Föreningsnytt: Hembygdsföreningen Köla Stämma fick stipendium

Publicerad:
Köla
Köla Foto: Roger Carlsson

Fredag den 1 december var Hembygdsföreningen Köla Stämma på Sahlströmsgården i Torsby och mottagit ett stipendium på 30 000 kronor från Helmiastiftelsen. På bilden ses föreningens kassör Torsten Norén flankerad av Helmiastiftelsens ordförande Björn Sandborgh samt Helmias koncernchef Christian Walfridsson.

Stiftelsens motivering lyder:

”Hembygdsföreningen Köla Stämma redovisar något av en egen verksamhetsprofil. Man har drivit föreningen effektivt bl.a. skapat den s.k. Köla-Ladan, en imponerande konsertlokal med program av hög kvalitet. Man visar ett hembygdsmuseum och erbjuder café om sommaren. Utöver detta noteras att hembygdsföreningen vänder sig till barn och unga på ett framgångsrikt och ovanligt sätt.

Helmiastiftelsen tilldelar Hembygdsföreningen Köla Stämma ett stipendium för förträfflig kulturprestation”

Artikeltaggar

Björn SandborghEkonomiHelmiaHelmiastiftelsenKölaSahlströmsgårdenStiftelserTorsby

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.