Hoppa till huvudinnehållet

Upprört över Edas ekonomi: ”Detta är nog bara toppen på isberget”

Publicerad:
Eda kommunhus.
Eda kommunhus. Foto: Ingen Byline

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Instämmer helt i insändaren i AN 29/11. Man kan nu börja förstå varför Edas ekonomi är så bedrövlig, när det skall kosta 318 000 kronor för att slippa betala 166 000 kronor till en tidigare anställd som sagts upp på tvivelaktiga grunder och sedan betala skyhög lön i flera månader till en kommunchef som själv sagt upp sig och som får sluta med omedelbar verkan utan arbetsinsats. Summan som nämns stämmer heller inte då sociala avg. m.m. inte redovisas på kommunchefens lön.

Att sedan en ekonom på kontoret övertar jobbet är ju bra, han kan kanske fortsätta med det, eftersom han tydligen har tid över. Troligen är detta bara en dimridå för som i vanlig ordning tas säkert en konsult in för att göra jobbet.

När man sedan ser vad vissa tjänstemän, kommunalråd och toppolitiker får ut i löner och ersättningar blir man förfärad. En del av dessa får ut löner och ersättningar som motsvarar 3 undersköterskors lön.

Detta är nog bara toppen på isberget, isberg brukar ju vara mycket större under ytan. Nej börja spara i toppen och inte på dom äldre inom vård och omsorg!

Mats Åke Knutsson

Artikeltaggar

EdaEkonomiLönerOmsorgPrivatekonomiVårdVård och omsorg