Hoppa till huvudinnehållet

Arvika och Eda har börjat jaga efter sommarvikarier redan nu

Publicerad:
Reporter Kerstin Herö
Kerstin Herö
kerstin.hero@arvikanyheter.se
Arbetsgivarna ligger redan i startgropen för att rekrytera vikarier till nästa sommar.
Arbetsgivarna ligger redan i startgropen för att rekrytera vikarier till nästa sommar. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Både i Arvika och Eda kommun blickar man redan mot nästa sommar och hur man ska klara vikariebehovet under semestern. Årets sommar blev dyr för båda kommuner på grund av extra ersättningar och bonusar för att klara bemanningen inom vården och omsorgen.

Det är många arbetsgivare, både kommunerna och Region Värmland, som konkurrerar om det begränsade antalet sommarvikarier.

Arvika startar redan nu i början av december rekryteringen av vikarier.

Försöker ni ligga före era konkurrenter?

– Nej, det är försent. Regionen har redan börjat, då kan vi inte sitta och vänta. Vi brukar börja i december, säger Eva Nilsson, verksamhetschef för vård och omsorg i Arvika kommun.

Behovet av sommarvikarier är stort. Cirka 480 personer är en siffra som nämnts, men det förutsätter att alla vikarier tar sex veckor. Annars krävs ännu fler.

Efter utvärderingen av årets sommar, vilka slutsatser tar ni med er därifrån?

– Vi behöver tydliggöra ansvarsfördelningen, vem som gör vad, inför rekryteringen. Och vad vi behöver skruva på när det gäller introduktionen (av semestervikarier). Det är en arbetsgrupp som jobbar med det.

I november hade ledningen för vård och omsorg ett möte med representanter för flera fackliga organisationer för att följa upp sommaren.

– Under december ska vi ha ett nytt möte med Kommunal. Hur ska vi tänka om nästa sommar?

Inför årets sommar erbjöd kommunen olika ersättningar och bonusar för att klara bemanningen under semesterperioden. 12 000 kronor för varje flyttad semestervecka, räknat på heltid.

Hur många semesterveckor var det som flyttades?

– 470 veckor.

I syfte att få semestervikarier att gå in och jobba en längre sammanhängande period erbjöd kommunen en bonus på 5000 kronor om man jobbade hela semesterperioden, det vill säga åtta veckor.

Kostnaden för de extra ersättningarna under semesterperioden hamnade på åtta miljoner kronor.

Är det mer än tidigare?

– Nu var det fler veckor som flyttades, så det var det, säger Eva Nilsson.

Eda kommun

Även i Eda kommun har man påbörjat arbetet med att förbereda inför nästa sommars semesterperiod inom vården och omsorgen.

– En ”sommargrupp” jobbar med hur vi ska lägga upp planeringen inför sommaren, säger Louise Karlsson, tillförordnad verksamhetschef för vård och stöd.

I gruppen ingår chefen för bemanningscentralen, verksamhetsutvecklare och områdeschefer från äldreomsorgen och LSS-verksamheten.

– Vi har haft tufft att bemanna sommaren. Samtidigt måste personalen få sin semester.

– Vi har inte börjat annonsera än. Men vi har börjat ta kontakt med de som jobbade hos oss i somras, om de vill komma och jobba hos oss igen.

En utvärdering av den gångna sommaren visar att den blev dyr även i Eda kommun. 3,2 miljoner. För att kunna täcka upp med personal erbjöd kommunen ersättning till personal som tog extra pass.

Tack vare det klarade vården och omsorgen sommaren.

– Det var mycket tack vare ordinarie personal som tog på sig extra pass, under tiden de jobbade. Det var ingen som avbröt semestern, säger Louise Karlsson.

Olika förslag

”Sommargruppen” ska ta fram olika förslag hur man ska klara sommaren nästa år och presentera det för politiken.

– Vi har ett uppdrag att se över alternativa lösningar för att undvika så stora kostnader, säger Louise Karlsson.

Svårigheten att få tag i semestervikarier gäller såväl äldreboenden och hemtjänsten som LSS-verksamheten.

Artikeltaggar

ArbeteArvikaEdaEda kommunEva NilssonKommunalOmsorgRegion VärmlandRekryteringSemesterVårdVård och omsorg

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.