Hoppa till huvudinnehållet

Unga i Arvika bjuds in att prata framtid - och äta pizza

Publicerad:
Reporter Sonya Cunningham Oldenvik
Sonya Cunningham Oldenvik
sonya.cunningham.oldenvik@arvikanyheter.se
ABF bjuder in till en pizzakväll för att diskutera framtiden med stadens unga.
ABF bjuder in till en pizzakväll för att diskutera framtiden med stadens unga.

På onsdagseftermiddagen den sjätte december bjuder ABF Värmland in invånare mellan 13 och 20 år till Ritz för att höra vad de tänker om stadens framtid - och äta pizza.

Vad vill ungdomarna i Arvika med omnejd, hur upplever de sin vardag och vad hoppas de på för framtiden? Det är några av frågorna som kommer diskuteras.

Eventet anordnas av studieförbundet ABF Värmland i samarbete med Arvika Kommun, Region Värmland, Hyresgästföreningen, HBTQI Arvika, Unga Örnar och workshopledare Elin Tienvieri från Stay Soft.

– Vi har väldigt många problem och svårigheter i världen idag. Om vi inte inkluderar ungas röster och tankar i samhällsdebatten blir det svårt att få till några hållbara och fungerande lösningar, säger Harald Sörensen, verksamhetsutvecklare på ABF.

Workshopledare Elin Tienvieri och Harald Sörensen, verksamhetsutvecklare på ABF.
Workshopledare Elin Tienvieri och Harald Sörensen, verksamhetsutvecklare på ABF.

”Behöver vara ödmjuka”

De ungas tankegångar och idéer fångas sen upp av organisationerna som är med under kvällen.

– Tanken är också att vi ska kunna erbjuda stöd för de unga att utveckla sina idéer, säger Harald.

Exakt vilka frågor som kommer diskuteras kommer formas av de som deltar.

– Jag tror vi behöver vara ödmjuka inför vad de unga tycker är viktigt, och inte gå in alltför mycket med förutfattade meningar. Men min förhoppning är att i längden kunna arbeta både i det stora och i det små, att knyta ihop individernas liv med samhället, om det så handlar om fritidsintressen eller politiskt engagemang.

Artikeltaggar

ABFArvikaArvika kommunEkonomiHyresgästföreningenOrganisationerPolitikRegion VärmlandRitzSamhälleSamhällsdebattUnga ÖrnarVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.