Hoppa till huvudinnehållet

Här är sågverkets nyinvestering: ”Bidra till en grönare värld”

Publicerad:
Den nya solparken vid sågverket Hilmer Andersson som ska göra företaget mer självförsörjande på el.
Den nya solparken vid sågverket Hilmer Andersson som ska göra företaget mer självförsörjande på el. Foto: Pressbild

Sågverket Hilmer Andersson i Lässerud, Eda kommun, har investerat i en solpark för att bli mer självförsörjande på el.

Det berättar man i ett pressmeddelande, där det också framgår att det sker i samarbete med det värmländska energiföretaget Nordic Solar som står för installationen.

– Sverige och Värmland kommer framöver behöva öka produktionen av fossilfri energi på alla sätt som är möjliga. Både för att vara med och bidra till en grönare värld och för att möjliggöra fortsatt utveckling inom industrin. Detta gäller förstås oss här på AB Hilmer Andersson också och solparken är en del av vår satsning, uppger Kari Andersson, vd på Hilmer Andersson i pressmeddelandet.

Det handlar också om att hålla elkostnaderna nere. När elpriset steg och framtidens priser blev svåra att prognostisera togs beslutet att investera i solkraft och bli mer självförsörjande på el.

Solparken byggs på en slänt mitt emot sågverkets kontor. Den skog som stod där tidigare har avverkats och sågats och förädlats i företagets egen anläggning. Virket har därefter använts till att uppföra det stativ som solparken är byggd på.

Just nu håller Nordic Solar på att montera solparken som består av 2 355 solpaneler och är på 1MW.

Enligt pressmeddelandet ska den snart vara klar att tas i drift.

Artikeltaggar

Eda kommunEnergiKari AnderssonLässerudMiljöPressmeddelandeTeknik och vetenskapVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.