Hoppa till huvudinnehållet

Brorsson får chansen i Hochfilzen: ”En god känsla”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Mona Brorsson får fortsatt förtroende i det svenska världscuplaget.
Mona Brorsson får fortsatt förtroende i det svenska världscuplaget. Foto: PETTER ARVIDSON

Knappt har skidskyttarna hunnit packa ihop utrustningen efter världscuppremiären i Östersund innan det är dags för nästa tävling, i Hochfilzen.

Mona Brorsson gjorde bra ifrån sig under den avslutande helgen i Östersund, som bästa svenska med en tiondeplats i fredagens sprint och med en 20:e plats i jaktstarten under söndagen, och föga förvånande finns hon med bland de svenskor som får chansen även i Hochfilzen.

– Vi tar med oss tre pallplatser och en bra start på säsongen. Vi har fått se att vi har hög kapacitet och går in i de kommande veckorna med en god känsla, säger förbundskaptenen Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

Sju till start

Precis som i Östersund har det svenska damlaget sju åkare till start, då man har en bonusplats i kraft av Tilda Johanssons seger i IBU-cupen ifjol.

Enda ändringen i damtruppen är att Stina Nilsson flyttas ner till IBU-cupen och att hon ersätts av Sara Andersson, som körde väldigt bra i nämnda IBU-cup under förra veckan – där hon fick med sig två pallplatser.

– Hochfilzen är en fin ort i Österrike där vi vet att vi kan göra bra tävlingar och jag är rätt säker på att flera av våra åkare är sugna på att hoppa upp några fler steg i resultatlistan under de kommande tävlingarna, fortsätter Lukas.

Sprint först

Tävlingarna i Hochfilzen inleds för damernas del med sprint på fredag, fortsätter med jaktstart på lördag och avrundas med stafett på söndag.

Uttagna i damtruppen är Tilda Johansson, Anundsjö SF, Elvira Öberg, Piteå, Hanna Öberg, Piteå, Anna Magnusson, Piteå, Mona Brorsson, Finnskoga SF, Sara Andersson, Mora Biathlon, och Linn Persson, SK Bore

Artikeltaggar

Elvira ÖbergHanna ÖbergIBUIBU-cupenMona BrorssonSkidskytteSportSprintStina NilssonVärldscupen i skidskytteÖsterrikeÖstersund

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.