Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Vi välkomnar nya medborgare!

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till Stolt Sverigedemokrat och Stolt Socialdemokrat.

Ta hand om nyanlända som redan är härÄr det så självklart att Arvika skall ta emot fler nyanlända?

Vi som aktiva i kommunpolitiken ser det som en stor fördel att det flyttar in människor till vår kommun. Ingen har väl kunnat missa att vi tappar i befolkning vilket kommer att innebära utmaningar för oss på många sätt. Vår befolkning är åldrande och det kommer att innebära att det är färre människor i arbetskraften som ska ta hand om fler äldre som behöver få tillgång till god vård och omsorg. Vi värnar bland annat om vård och omsorg och ser med stor glädje på att många av dessa inflyttade svenskar bemannar kommunens och regionens vård och omsorgsverksamheter. Utan dem skulle vi inte kunna erbjuda kommuninvånare en trygg ålderdom då det inte finns tillräckligt många i arbetsför ålder för att utföra de arbeten som krävs.

SFI är en kvalificerad språkutbildning som syftar till att ge människor som kommer hit grundläggande kunskaper i svenska språket. På SFI får eleverna också lära sig om svenska värderingar, traditioner, utveckla en digital kompetens och om arbetslivet i Sverige. SFI arbetar tillsammans med AMI för att rusta människor för den svenska arbetsmarknaden där de så väl behövs.

I vår världsbild är flyktingar som folk är mest. Majoriteten sköter sig, går upp, går till jobbet eller skolan och ägnar fritiden åt aktiviteter som de tycker om. Sedan finns det i den befolkningsgruppen, precis som bland infödda svenskar, människor som inte sköter sig. I vår världsbild är också varje människa en tillgång, inte en belastning - så välkomna hit nya svenskar!

Zara Hedelin och Mia Nykvist, stolta vänsterpartister

Artikeltaggar

OmsorgVårdVård och omsorgZara Hedelin