Hoppa till huvudinnehållet

Bråten svarade upp till favoritskapet

Publicerad:
Thea Wadman, Therese Bråten och Tuva Gärdestam tog hand om pallplatserna i ungdomsfinalen.
Thea Wadman, Therese Bråten och Tuva Gärdestam tog hand om pallplatserna i ungdomsfinalen. Foto: Privat

Under förra helgen arrangerades luftgevärs-DM i stående i Sunne. Therese Bråten, Skillingmark Skg, var storfavorit och hon sköt även årsbästa i tävlingen för sin egen del, 413,5 poäng.

Therese var inte riktigt nöjd med detta resultat men tyckte ändå att det kändes bra de sista 20 skotten i grundomgången.

Bakom henne i ungdomsklassen är det flera skyttar från Köla Skf som tränar på bra och de presterar bra på tävling. Thea Wadman och Cornelia Jansson, båda från Köla, klarade av konststycket att skjuta på decimalen samma poäng i grundomgången med 389,0 poäng. Bakom dem låg Tuva Gärdestam ifrån Karlstad med 388,9 poäng, alltså en ynka tiondel mindre poäng inför finalen.

Spännande final

Detta gjorde att finalen på ungdomssidan blev spännande då det var tre skyttar inom en tiondel! Finalen skjuts med 10 skott och Therese var även högst i finalen med 102,0 poäng och totalt 515,5 poäng vilket är nytt DM rekord.

Thea klarade därefter av att skjuta till sig silvermedaljen genom att skjuta en strålande final med 100,4 poäng. Cornelia slutade i ungdomsfinalen på fjärdeplats.

Därefter var det dags för den öppna finalen och där tillkom det några seniorer som hade placerat sig mellan Therese och skyttarna ifrån Köla. Bland annat Jesper Nilsson, Arvika Skg, som har gjort comeback här under hösten.

Han stod på tavla två i finalen men fick inte till finalen och slutade på sjätte plats.

Nytt rekord

Therese sköt ytterligare en bra final och med 102,2 i finalen och totalt 515,7 poäng så blev det nytt DM-rekord i den öppna klassen också.

Cornelia tog revansch i denna finalen och sköt strålande med sina 100,2 poäng och hon klarade därmed av att skjuta till sig en bronsmedalj.

Thea kom på fjärdeplats i den öppna finalen.

Artikeltaggar

Arvika SkyttegilleKöla SkytteföreningRekordSkillingmark SKGSkytteSunneTherese Bråten

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.