Hoppa till huvudinnehållet

Tre bom spökade i jaktstarten

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Mona Brorsson noterade tre bommar i jaktskyttet och föll tillbaka tio placeringar.
Mona Brorsson noterade tre bommar i jaktskyttet och föll tillbaka tio placeringar. Foto: PETTER ARVIDSON

Mona Brorsson hade ett intressant utgångsläge inför söndagens jaktstart – men skyttet satt inte lika klockrent där som det gjorde i fredags.

Västvärmländskan lade upp en försiktig strategi för att inte gå för fort i början, med många åkare inom väldigt liten tidsmarginal.

– För att vara lite realistisk så är nog det bästa för mig att låta Elvira och Hanna passera. Jag måste tänka lite långsiktigt och jag tror de båda kommer att komma som riktiga kulor, kommenterade Mona i en SVT-intervju inför söndagens tävling.

Precis så blev det också. Mona fick se sig passerad av några åkare – inklusive de två svenska stjärnorna – men höll en stabil fart och gick ut som 14:e åkare efter första skyttet, trots en bom.

I det skedet var marginalen upp till täten dryga minuten.

I det andra besöket på skjutvallen sköt Mona felfritt och där höll hon den 14:e platsen

I stående blev det en bom på tredje rundan och en bom på fjärde, upp till tre bom totalt, vilket gjorde att hon föll tillbaka till 20:e plats – 2.59 efter segrande fransyskan Lou Jeanmonnot, som vann tävlingen efter en spurtduell mot tyskan Franziska Preuss.

Helgens resultat, fredagens tiondeplats och söndagens 20:e plats, gör att Brorsson tar hand om 20:e plats även totalt i världscupen, som fjärde bästa svenska.

Artikeltaggar

Mona BrorssonSkidskytteSportSVTVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.