Hoppa till huvudinnehållet

Kristoffersson upp i ledning med 0.35 sekunders marginal: ”Ett härligt race”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky körde upp sig till mästerskapsledning i lördagens tävling i Chile.
Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky körde upp sig till mästerskapsledning i lördagens tävling i Chile. Foto: Extreme E

Det var långtifrån någon spikrak väg fram men Rosberg X Racing, med Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky kämpade sig ändå fram till mästerskapsledning under lördagens tävlingar i Chile.

RXR låg tvåa i mästerskapet inför Extreme E:s avslutande tävlingshelg men avancerade upp till förstaplatsen då man vann lördagens tävling.

Den värmländska duon blev påkörda i sitt första kvalheat och tappade mycket tid och fick nöja sig med en fjärdeplats i heatet. En seger i det andra kvalheatet säkrade dock en plats i lördagskvällens final – och väl där var det ingen som kunde stoppa dem.

Kristoffersson och Åhlin-Kottulinsky tog bilen över mållinjen med 0.35 sekunder till godo på värsta rivalen, Acciona Sainz, med Laia Sainz och Mattias Ekström.

– Jag försökte hålla det kontrollerat och hålla Laia bakom mig, men det var verkligen tajt racing. Johan hade en bra start och det var verkligen en stark teaminsats, kommenterade Mikaela på Extreme E:s hemsida.

– Det var ett härligt race mellan mig och Mattias. Jag njöt verkligen av den fajten, fortsatte Kristoffersson.

Leder mästerskapet

Det här resultatet gör att RXR leder mästerskapet med 164 poäng, sex poäng före Accona Sainz och 35 före Veloce Racing på tredje plats.

– I morgon är en ny dag och vi är i ledning, så det kommer att bli ett spännande race, avrundar Kristoffersson.

Finalen på söndagens tävlingar avgörs sent på söndag kväll.

Artikeltaggar

ChileExtreme EJohan KristofferssonMattias EkströmMikaela Åhlin-KottulinskyMotorsportRacingSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.