Hoppa till huvudinnehållet

F09-tjejerna fick träna med förbundskaptenerna: ”Roligt och spännande”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Arvikatrion Maja Karlsson, Elvira Andersson och Alice Nilsson fick chansen att träna under ledning av förbundskaptenerna Lotta Hellenberg och Lovisa Delby.
Arvikatrion Maja Karlsson, Elvira Andersson och Alice Nilsson fick chansen att träna under ledning av förbundskaptenerna Lotta Hellenberg och Lovisa Delby. Foto: Jonas Aspetorp

Ett antal ungdomslag inom Arvika Fotboll fick chansen, och möjligheten, att träna och vara en del av Träffpunkt Värmland.

Arvikas F09 exempelvis fick chansen att träna under ledning av förbundskaptenerna för F15/16-landslagen, Lotta Hellenberg och Lovisa Delby.

– Det var roligt. Och spännande, konstaterade Maja Karlsson, Elvira Andersson och Alice Nilsson enhälligt.

Som lite extra knorr på det hela fick man också en väldigt speciell inramning på det hela - med gräsytorna på Vik utbytta mot Sporthallens golv.

– Det var nytt och ovant med inneskor och på det här golvet, det har vi aldrig gjort tidigare.

Inför publik

Dessutom inför en publik av fotbollstränare som var där för att lära sig mera, i just det här fallet om ”flicklandslagens arbetssätt i praktiken”.

– Vi vill visa lite hur vi jobbar. Sedan är det lurigt på en sådan här yta. Om vi haft en elvamannaplan hade vi kunnat visa mer exakt hur vi jobbar. Nu fick vi krympa ihop det och visa mer efter vilka principer vi jobbar, förklarar Lotta Hellenberg.

I det här fallet handlade det mycket om att få spelarna att vara rättvända och att träna på att spela framåt.

– Vi kan inte bara spela possession för att det är kul. Det håller inte när vi spelar internationellt.

– Vi vill också påvisa hur man faktiskt kan jobba med spelarna under pågående övning och att man faktiskt också behöver göra det för att få en förändring.

Som förbundskaptener har man ganska kort tid på sig i träningshänseende.

– Vi vill effektivisera det. Vi har spelarna två träningar och sedan spelar vi landskamp. Ska vi få ut något av de två träningarna, när spelarna kommer från 16 olika klubbar, så vill vi att klubbarna anammar det här. De har fler träningar med spelarna och kan jobba över längre tid. Vi kan inte tro att de lär sig utan att vi lär dem. Så funkar det inte i andra länder, fortsätter Lovisa Delby.

Rättvända

Arvikatjejerna uppskattade möjligheten.

– Vi fick mycket kunskap om hur vi ska vara vända, så att vi är rättvända och inte felvända, konstaterar Alice.

– Och om speluppbyggnad och anfallsspel, fortsätter Elvira.

Var det liknande era vanliga träningar?

– Det var liknande men mer detaljerat. De förklarade mer.

Och betyget?

– Det var lärorikt och bra, summerade Maja, Elvira och Alice.

F09
F09

Artikeltaggar

ArvikaFotbollIK Arvika FotbollSportTräning

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.