Hoppa till huvudinnehållet

Planen klar för 2024: Karin Broos till Rackstadmuseet

Publicerad:
Reporter Lena Richardson
Lena Richardson
lena.richardson@nwt.se
Konstnären Karin Broos bor i Östra Ämtervik och har haft Värmland som hemvist i 40 år. Nu ska hon för första gången ha en separatutställning på Rackstadmuseet i Arvika.
Konstnären Karin Broos bor i Östra Ämtervik och har haft Värmland som hemvist i 40 år. Nu ska hon för första gången ha en separatutställning på Rackstadmuseet i Arvika. Foto: Lisa Olaison

2024 blir året då Karin Broos återvänder till Värmland med en stor utställning. Den 19 maj är det vernissage på Rackstadmuseet.

– Det ska bli fantastiskt kul och spännande, säger Hannes Trygg.

Efter en succésommar på Liljevalchs i Stockholm väntar en ny vår på Rackstadmuseet i Arvika på Karin Broos.

– Karin har haft en busy sommar med Liljevalchs och en fantastisk utställning, så nu laddar vi batterierna på Rackstadmuseet för den första separatutställningen med Karin Broos som gjorts här, säger museets konstintendent Hannes Trygg.

Hannes Trygg, här med en skulptur av Christian Eriksson, ska kurera den kommande utställningen med Karin Broos.
Hannes Trygg, här med en skulptur av Christian Eriksson, ska kurera den kommande utställningen med Karin Broos. Foto: Lena Richardson

Han är förväntansfull inför att få kurera ett brett urval av hennes måleri och räknar med att få botanisera bland verk från ett långt konstnärskap, men tror också att det dyker upp helt nya verk.

– Det ska bli fantastiskt kul och spännande. Vi ser fram emot det mycket, säger Hannes Trygg.

Mera vårnytt avslöjas

Rackstadmuseets planer för våren och sommaren 2024 avslöjades i samband med att museet pressvisade utställningen som öppnar under lördagen: På andra sidan skymningslandet. I denna möter verk ur museets samlingar samtidskonst av fyra värmländska konstnärer.

Rackstadmuseet i Arvika har mycket på gång.
Rackstadmuseet i Arvika har mycket på gång. Foto: Lena Richardson

Detta konstnärliga möte visas fram till den 3 mars nästa år och avlöses av en dubbelutställning. Arvikakeramikerna Kristine Thenman och Joel Stuart-Beck gör utställningen ”Gräv där du står” och fem norska konsthantverkare står bakom ”Blue collar - white collar”. Båda visas 16 mars till 5 maj.

Sedan blir det Karin Broos från den 19 maj och hennes utställning pågår över hela sommaren, ända till september.

Triss i nyheter på Rackstadmuseet: ”Det ska vara fantasieggande härinne”

Artikeltaggar

ArvikaKarin BroosKonstLiljevalchsNöje/KulturRackstadsmuseetUtställningarVernissagerVärmlands länÖstra Ämtervik

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.