Hoppa till huvudinnehållet

Pengaregn över Arvika – 345 000 kronor till flera stipendiater

Publicerad:
Therese Bråten, nybliven Helmia-stipendiat från Eda. På bilden i full koncentration under ett finalpass.
Therese Bråten, nybliven Helmia-stipendiat från Eda. På bilden i full koncentration under ett finalpass.

Helmiastiftelsen har haft sin årliga utdelning och flera namn från Arvika är med på listan över stipendiater.

Helmiastiftelsen startades av Helmias grundare Helmer Walfridson och hans barn och har sedan starten 2002 delat ut cirka 29 miljoner kronor inom Värmland.

– Vi har otroligt många duktiga och framgångsrika människor i Värmland, uttrycker ordföranden Björn Sandborgh i ett pressmeddelande.

Under fredagen var det dags för 2023 år utdelning där stipendiater från hela Värmland var inbjudna till Sahlströmsgården i Torsby. De välkomnades av representanter från Helmiastiftelsens styrelse och ägarfamiljen Walfridson.

Bland årets stipendiater fann man ideella föreningar, konstnärer, författare, musiker och idrottare. Dessa fick dela på 2 250 000 kronor.

– Närmare 170 ansökningar har inkommit under året. Bland dessa har ett 60-tal valts ut berättade ordförande Björn Sandborgh.

Stipendiater i Arvika och Eda med omnejd:

Arvika Hockeyclub 30 000 kronor, Anki Svensson 30 000 kronor, Nils Andersson 25 000 kronor, Agneta Bergqvist 25 000 kronor, Göran Bryntesson 25 000 kronor, Therese Bråten 25 000 kronor, Jan-Ove Ekstedt 25 000 kronor, Per-Inge Fridlund 25 000 kronor, Alexander ’Alex’ Gustavsson 15 000 kronor, Hembygdsföreningen Köla Stämma 30 000 kronor, Åmotfors IF 30 000 kronor, Arvika Golfklubb 30 000 kronor, Totalteatern 30 000 kronor.

Helmiastiftelsen

Stiftelsens primära syfte är att slå vakt om familjen Walfridsons grundläggande värderingar ochmedverka till att kommande generationer skall kunna driva Helmiakoncernen vidare inom familjen Walfridsons kontroll. Helmiastiftelsen har också till uppgift att inom Värmland främja ledarskapsutveckling, innovationer inom arbetsmiljö och yttre miljö, kultur och idrottsprestationer och ungdomsverksamhet. Detta sker genom en årlig utdelning av stipendier.

Artikeltaggar

ArvikaBjörn SandborghEdaEkonomiHelmer WalfridsonHelmiaHelmiastiftelsenInnovationNils AnderssonNöje/KulturPer-Inge FridlundSahlströmsgårdenStiftelserStipendierTherese BråtenTotalteaternVärmlands länÅmotfors IF

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.