Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse när stjärnorna intar Arvika: ”Dundernamn inom svensk fotboll”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Lotta Schelin är ett av flera stora namn som gästar Arvika under nya evenemanget Träffpunkt fotboll i Värmland under helgen.
Lotta Schelin är ett av flera stora namn som gästar Arvika under nya evenemanget Träffpunkt fotboll i Värmland under helgen. Foto: SIMON HASTEGÅRD

Fredag eftermiddag är det dags.

Ett fullmatat program väntar när Träffpunkt fotboll i Värmland arrangeras för första gången – i Arvika.

Namn som Lotta Schelin, Anders Svensson och Bosse Andersson hör till gästerna.

– Det ska bli skitkul! Bra namn och en bra bredd på innehåll, säger VFF:s Richard Morero.

Bråda dagar är det för arrangören inför debutupplagan av Träffpunkt fotboll i Värmland, som alltså äger rum i Arvika under fredag och lördag.

– Det är fullt ös, både med anmälningar och sjukdomsåterbud. Det ska bli jäkligt kul! En stor happening för Arvika och första året vi gör nåt liknande, säger Richard Morero, fotbollsansvarig på Värmlands Fotbollsförbund.

Intresset har visat sig vara stort.

– Först räknade vi med 100 personer, nu blir vi 150 – så det är jättebra, säger Morero och fortsätter:

– Det finns ett stort tränarsymposium i Skövde som har funnits i många år. Där är de 800 numera, men i början var de bara 60. Man måste börja någonstans, så vi är nöjda med 150. Vi vill ha det lite mer intimt och hade inte kunnat ta in så många fler oavsett.

Stjärnor och elittränare gästar stor fotbollsträff i Arvika: ”Det finns något för alla”

En hel drös fotbollsprofiler kommer för att prata om allt ifrån futsal till hur man maximerar fasta situationer.

Vad hade du själv absolut inte velat missa?

– Det är klart att Bosse Andersson och Patrik Werner sticker ut, absolut – det är dundernamn inom svensk fotboll. Sen är man lite nördig, men Tomas och Tommy som pratar om biologisk mognad blir oerhört intressant. De ser att vissa blir vuxna snabbt med vissa är barn längre.

Morero fortsätter:

– Jag har själv fått handplocka så jag tycker allt är intressant, men att Bosse kommer är extra kul. Han har precis släppt en bok och är väldigt aktuell just nu. Det har gått hyfsat enkelt att få föreläsare att komma hit. De har varit positivt inställda och tycker att det ska bli kul att komma till Värmland.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är en av föreläsarna som sticker ut lite extra, enligt Richard Morero.
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är en av föreläsarna som sticker ut lite extra, enligt Richard Morero. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Utöver alla seminarier och praktiska lektioner ges det även utrymme för lite häng under mer avslappnade former.

– Vi har fotbollsfesten på fredag kväll också. Det blir som en halvtidspaus mellan de två dagarna och vi vill att det ska bidra till ytterligare en plats där man kan nätverka.

”Lite tråkigt”

Den geografiska spridningen bland föreningarna som deltar är god, konstaterar Morero.

– Såklart en del från västra Värmland som passar på när det är kort att åka, men vi har även föreningar från Filipstad, Kristinehamn och andra städer lite längre bort som kommer.

Han fortsätter:

– Det som är lite tråkigt är att det få Karlstadsföreningar med. Vi har ett par stora föreningar som inte har nån representerad alls. Albert bunjaki som är akademitränare i Karlstad Fotboll kommer och kör teoripass, annars är det ingen från varken Karlstad fotboll och FBK Karlstad – det tycker jag är lite tråkigt nu när det väl händer något utanför Karlstad.

Richard Morero, Värmlands Fotbollsförbund och Thomas Andersson, hotellchef Scandic Arvika jobbar med arrangemanget. Arkivbild.
Richard Morero, Värmlands Fotbollsförbund och Thomas Andersson, hotellchef Scandic Arvika jobbar med arrangemanget. Arkivbild. Foto: Kristina Green

”Rätt outstanding”

Att evenemanget hamnade i just Arvika har annars bara inneburit fördelar, enligt Morero.

– Vi valde Arvika för att vi gärna vill att man åker kollektivt. Det var rätt outstanding med närheten till hotell, sporthall och tågstation – det hittade vi ingen annanstans, konstaterar han.

Och fortsätter:

– Det har inte varit några problem från kommunens sida och hotellen heller. I Karlstad hade det kanske varit svårare att boka upp en sporthall på en helg, men det var inga problem alls.

Artikeltaggar

Anders SvenssonArvikaBosse AnderssonFBK KarlstadFotbollHotellIF Karlstad FotbollKarlstadLotta SchelinPatrik WernerRichard MoreroScandic ArvikaSportVärmlands fotbollförbundVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.