Hoppa till huvudinnehållet

Eda kommun vart är ni på väg?

Publicerad:
”Ett kommunhus i svajning, en personalomsättning som saknar motstycke.”
”Ett kommunhus i svajning, en personalomsättning som saknar motstycke.” Foto: Håkan Strandman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Läser med bestörtning om det senaste förslaget till besparing i kommunen. Nu är det åter igen äldrevård och omsorg som ska rädda ekonomin i kommunen. Höjda avgifter på bla mat och avgifter för följeslagare till olika vårdinrättningar. Man anser att anhöriga ska följa med istället. Många har inga anhöriga åtminstone inte på nära håll som kan följa med eller är sjuka själva. Då får vårdtagaren öppna en redan tom plånbok och vackert betala. Våra gamla som har arbetat och gjort rätt för sig hela livet borde få en trygg ålderdom men ....

Ja, varför är Eda kommun på ruinens brant? Under många år var det ett annat styre i kommunen med hedersmän/kvinnor som klarade av att sköta ekonomin för både vård, omsorg och skola men vad hände sen?

Ett kommunhus i svajning, en personalomsättning som saknar motstycke. Utköp av tjänstemän medför stora kostnader. Ingen vettig människa vill väl ha en anställning där, eller vill man det, ja utsikten att få rejält betalt om man slutar i förtid är säkert lockande.

Det blev ingen utbyggnad av Skolan i Charlottenberg, tack till de politiker som satte ner foten där! Det finns många andra skolbyggnader som står tomma som kan fyllas med elever. Så finns Valfjället nu med en bucklig och ”rolig” cykelbana. Nu får unga och friska ha riktigt kul! Så får man hoppas att det kommer snö också men det det går fint att köra snökanonerna dygnet runt så det är lugnt.

I besparingssyfte anser jag att politikerna sänker sina arvoden och att kommunalrådet och tjänstemännen sänker sina löner av ren solidaritet mot gamla, funktionsnedsatta och sjuka. Mycket snart kan ni vara i samma situation som de. Ingen slipper undan.

Äldre edabo

Artikeltaggar

CharlottenbergEdaOmsorgSkolorValfjälletVårdVård och omsorgÄldreomsorg