Hoppa till huvudinnehållet

AN-TV: Julgranen anländer till torget i Arvika

Publicerad:
Reporter Kerstin Herö
Kerstin Herö
kerstin.hero@arvikanyheter.se
Här anländer årets julgran till torget i Arvika vid lunchtid på tisdag med hjälp av en kranbil.
Här anländer årets julgran till torget i Arvika vid lunchtid på tisdag med hjälp av en kranbil. Foto: Kerstin Herö

Under tisdagen kom den på plats, julgranen på torget i Arvika. På torsdag ska belysningen sättas upp och lagom till första advent tänds den.

Klockan halv tio på förmiddagen började proceduren med att ta ner och hämta årets gran berättar Mattias Zetterström, Teknik i Väst, som gör det här för femte gången.

Allt hade gått bra. Det enda var att stammen var lite tjockare än man räknat med, så man fick kapa bort lite för att granen skulle passa i hålet på torget, där den ska sitta.

Granen kommer i år från en privatperson i Västra Furtan. Vid lunchtid anlände kranbilen med den jättelika granen – den ser så ut, där den ligger, väl fastsurrad på flaket.

Här lyfts granen ner från lastbilen.
Här lyfts granen ner från lastbilen.

Innan dess hade personal från Teknik i Väst förberett för att kunna fästa granen på sin plats på torget. Själva lyftet, när granen överförs från kranbilen, gick ganska fort. Men sen är det precision som gäller för att julgranen ska hamna rätt i hålet i marken och slutligen stå rak.

Nu återstår att göra i ordning den. På torsdag ska julgransbelysningen komma på plats och lagom till första advent ska granen tändas.

Precisionsarbete krävs för att få stammen på plats i hålet på torget...
Precisionsarbete krävs för att få stammen på plats i hålet på torget...
... och få granen att stå rak.
... och få granen att stå rak. Foto: Kerstin Herö

Artikeltaggar

AdventArvikaJulNöje/KulturVästra Furtan

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.