Hoppa till huvudinnehållet

Glädjande för-julfirande i Köla

Publicerad:
Från vänster Jan Svensson, Christina Myrman och Peter Brorson.
Från vänster Jan Svensson, Christina Myrman och Peter Brorson. Foto: Kjell Kaspersen

Som vanligt vid Kölatimmens sammankomster kunde arrangörerna inhysa fullsatt lokal av förväntansfulla gäster. Även trevligt att vid ingången bemötas med varm glögg och pepparkaka, innan Jan Svensson hälsade samtliga hjärtligt välkomna till årets julbord.

För en kortare andakt med dagens text svarade diakonassistent Eva Olsson. Till aftonens underhållning fanns högst meriterade Christina Myrman och likaså vid pianot och för stämsång rutinerade Peter Brorson, som även presenterade programmet. Med inledning, en sällan spelad sång, Anders o Britta som man minns framförd av Ove Törnkvist och Ulla Bella, likaså Tove Janssons Höstvisa och två franska Edit Piaf visor, samt Taubes Som stjärnor små på himlen blå.

Dags att bjudas till ett mycket välsmakande julbord som serverades av de högst engagerade damerna i köket Elisabeth Åsberg och Britta Augustsson, där riklig påfyllning kunde skådas bland gästerna, en bra merit för kockarna. Ett omfattande lotteri cirkulerade bland borden, där lyckliga vinnare ofta kunde beskådas vid podiet. Musikanternas andra avdelning var tillägnad den kommande julen med Nu tändas tusen juleljus, och ett spännande arrangemang på Staffansvisan och avslutande Viktor Rydbergs Tomten.

Många uppskattande ord från publiken för en härlig sammankomst i Kölas Församlingshem.

Kjell Kaspersen

Artikeltaggar

KölaLotterierMusikSpelSven-Bertil TaubeSångTove JanssonUnderhållning

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.