Hoppa till huvudinnehållet

Så gick det för Bernttek AB 2022

Publicerad:

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Bernttek AB som nu är klar. Verksamheten står bokförd på fem miljoner kronor i omsättning, en förbättring på 13,7 procent från 2022. Resultatet före skatt är högre än föregående år, ungefär 350 000 kronor mot omkring 100 000 kronor.

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på cirka 350 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 6,8 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen en och en halv procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen skogsbruk är motsvarande snitt åtta och en halv procent.

Fakta om Bernttek

Bernttek grundades 2012. Bolagets huvudbransch är drivning, övriga konsumenttjänster och service till växtodling. Redovisningsperioden löper från april till mars.

Företaget har åtta anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Bernttek det 46:e största företaget inom sin specifika bransch i Värmland, som är drivning.

Företaget är också det 755:e största i landet. Det finns 60 företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

Arvika kommunBokslutNäringslivVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.