Hoppa till huvudinnehållet

Örnen värvar dubbelt från Arvika: ”Vi är väldigt nöjda”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Mikael Johansson och Viktor Eriksson lämnar Arvika för derbykonkurrenten Örnen.
Mikael Johansson och Viktor Eriksson lämnar Arvika för derbykonkurrenten Örnen. Foto: AN-arkiv

IF Örnen gick upp till division IV med ett väl samkört gäng och bygger vidare på det framgångskonceptet – men kryddar det också med två nyförvärv.

Två övergångar som dessutom nog ökar temperaturen lite mellan de två västvärmländska division IV-klubbarna.

Den kommande sommarens två derbyn mot Arvika blev ju inte mindre heta nu när Örnen presenterar två Arvikaspelare som nyförvärv inom loppet av några dagar.

Anfallaren Viktor Eriksson presenterades under helgen och under måndagen fick han sällskap av mittbacken Mikael Johansson.

– Tanken är att komplettera med det vi anser att vi behöver och vi är väldigt nöjda med Viktor och Micke, oavsett vilken klubb de kommer från. De är bra fotbollsspelare och ska spela för Örnen, konstaterar Örnentränaren Lars Andersson.

Bra rutin

Viktor var Arvikas främste målskytt under säsongen med sex mål på 21 matcher.

– Vi hade ögonen på honom och var intresserade redan ifjol, men då valde han Arvika. Nu har han skaffat sig bra rutin med en hel del division IV-matcher. Framförallt är han en målskytt som är stark och bra i boxen. Jag tror han kan passa bra in i vårt spel, fortsätter Andersson.

– Vi spelar en ganska rak fotboll egentligen med mycket kantspel och inspel där inne behöver vi folk som kan göra mål, helt enkelt.

Rutin från division IV-spel får man på köpet. En extra bonus i ett nykomlingslag där det annars är tunnsått med den varan.

Mikael Johansson var inte så himla långt efter Viktor i målstatistiken men härjar primärt i en helt annan del av planen.

– Det är väl samma resa med Mikael egentligen. Han har visat under hela året att han kan spela på en väldigt bra division IV-nivå. En lugn och stabil spelare med bra spelsinne och som är en bra huvudspelare dessutom.

– Han har visat att han verkligen hör hemma i fyran och han kan bli väldigt nyttig för oss.

Passar in

Andersson tror också att båda spelarna kommer att passa in i i gruppen på ett bra sätt även utanför planen.

– Vi har haft en väldigt bra sammanhållning och vi tror att de ska passa in bra i den.

Lars lämnar också dörren öppen för ytterligare något nyförvärv.

– Vi kan komplettera med något namn till. Samtidigt vill vi behålla den truppen vi har. Det är väldigt viktigt. Det är det här laget som gjort prestationen under flera år egentligen, som gör att vi är i fyran nu. Vi måste verkligen behålla det vi har.

Och sett till den befintliga truppen ligger man väldigt bra till inför kommande säsong.

– Det är väl någon som är lite tveksam men det är ingen som sagt att de ska sluta.

Bred trupp

Sett till Örnen i fyran och Ås i sexan har man sammantaget en trupp på strax över 30 spelare.

– Vi var nästan aldrig under 20 man på träning ifjol och vissa träningar var vi över 30. Det märks ju hur många spelare som man går runt på en säsong. Det är jätteviktigt att ha många spelare som tränar regelbundet.

Artikeltaggar

Division 4 VärmlandFotbollIF ÖrnenIK Arvika FotbollNyförvärv

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.