Hoppa till huvudinnehållet

Lämnar lyxmärket: ”Behöver inte jobba om jag inte vill”

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
Kenny Bräck blickar mot en något lugnare framtid efter att ha lämnat prestigejobbet på brittiska lyxbilstillverkaren McLaren.
Kenny Bräck blickar mot en något lugnare framtid efter att ha lämnat prestigejobbet på brittiska lyxbilstillverkaren McLaren. Foto: Mark Earthy/TT

Kenny Bräck lämnar McLaren.

Frågan är vad som händer nu.

– Jag sitter inte i sjön, säger racinglegendaren till VF.

När AN pratade med Kenny Bräck för ett drygt halvår sen varslade han om att det snart kan vara över med jobbet hos McLaren.

– Jag kan inte tänka mig att hålla på så jättelänge till, sa Glavasonen.

Och det gjorde han inte heller. För Värmlands Folkblad berättar Bräck att han nu har sagt upp sig.

– Det var en attitydfråga. Ibland kommer man inte överens. Men jag vill inte gå in i detalj på exakt vad som hände och vad som utlöste att jag sa upp mig, säger han till tidningen.

”Utvecklade 15 modeller”

Efter en lång och framgångsrik Indycar-karriär med 1999 års Indy 500-seger som höjdpunkt blev London basen.

På McLaren har han arbetat i åtta år och varit chefstestförare sen 2018.

– Jag var med och utvecklade 15 modeller. Bland annat 750-modellen som släpptes så sent som för ett par veckor sedan. Ser du en McLaren på gatan i Stockholm har jag utvecklat den. Det tar ett par år att ta fram en ny modell, säger han till VF.

Nu är det alltså över.

– Jag är så lyckligt lottad att jag inte behöver jobba om jag inte vill. Nu väntar jag till första halvåret 2024 innan jag tar något beslut om framtiden, säger han.

Glava-bygget snart klart

Och frågan är vad som väntar nu.

– Ska man fortsätta utveckla bilar? Tjäna ännu mer pengar? Eller göra något annat i livet? När och om jag hoppar på något nytt ska det kännas rätt och jag ska känna att jag tillför något. Jag är 57 år nu och då börjar man tänka i lite andra banor.

– Visst har jag fått andra erbjudanden nu, men jag sitter inte i sjön.

Klart är att julen tillbringas hos föräldrarna i Glava – där hans eget husbygge väntas bli klart under nästa år.

Han ser fram emot att få lite mera tid över.

– Mitt liv har gått i 300 knyck ända sedan jag började köra racerbil. Men sen är det ju inte så att jag sitter och rullar tummarna. Jag är kvar i Mekonomens styrelse och jag sysslar även en hel del med kapitalinvestering. Och så har jag mina två barn här i England.

Läs mer:

Så blev Västvärmland motorsportens mecka – här är mästarförarnas väg till framgångKenny Bräck om drömjobbet på McLaren: ”Tänker varje år att nu får det vara bra”

Artikeltaggar

EnglandGlavaKenny BräckLondonMekonomenMotorsport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.