Hoppa till huvudinnehållet

Efter åtta raka – långa sviten bruten: ”Bra att vi fick en knäpp på näsan”

Publicerad:
Zeb Börjesson
sporten@arvikanyheter.se
Arvika åkte på säsongens första förlust borta mot Edebäck – efter åtta raka segrar. Arkivbild.
Arvika åkte på säsongens första förlust borta mot Edebäck – efter åtta raka segrar. Arkivbild. Foto: Jonas Aspetorp

Arvika mötte på fredagen Edebäck borta.

Västvärmlänningarna kom inte riktigt upp i nivå och förlorade matchen med 5-8 – därmed bröts den åtta matcher långa segersviten.

Arvika kom ut i första perioden och fick inte riktigt till spelet.

– Vi visste att Edebäck skulle komma ut hårt, men vi är inte där riktigt. Inledningen av matchen sätter nånstans en prägel på hela matchen. Vi behöver jobba väldigt hårt för att skapa chanser och i försvaret, säger Arvikas tränare Jonatan Kaldrup

Målmässigt i första perioden var dock Arvika med. För så fort Edebäck gjorde mål kvitterade Arvika. Först 1-1 genom Robin Andersson och sen 2-2 av Hugo Arvidsson.

Mönstret skulle även hålla i sig en bit in i andra perioden. När Edebäck utökade ledningen svarade Arvika upp och Henrik Lindh gjorde 3-3. Spelet i den andra perioden skulle även bli bättre från Arvikas sida.

– Vi hade ett bra snack och killarna tar sig i kragen. Vi justerar lite i spelet med boll och ganska mycket bättre kontroll på händelserna, men vi tar inte betalt för spelövertaget.

Istället för att Arvika nyttjade sitt spelövertag så var det Edebäck som tog ledningen och sedan utökade den, vilket innebar att ställningen var 5-3 inför den sista perioden.

”Rullgardin ner”

Trots underläget var det ett hoppfullt Arvika som kom ut till den tredje perioden, men ett snabbt mål av Edebäck sänkte bortalaget.

– Vi pratar ändå i periodpausen om att fortsätter vi att trumma på och tro på det vi gör så kommer vi vända detta. Det var verkligen känslan efter andra perioden. När vi kommer ut i tredje får de i stället ett slumpartat mål och där blir det lite rullgardin ner.

Viktor Ling och Linus Bergsten skulle göra varsitt mål för Arvika, men hemmalaget svarade med ytterligare två mål vilket innebar en förlust med 5-8. Efteråt var tränaren tydlig med vad han tyckte.

– Summa summarum så är det inte en nog bra insats sett över 60 minuter, och det räcker inte bra i 20 minuter mot nåt lag i den här serien och det har vi varit väldigt tydliga med till hela laget. Vi behöver nånstans komma upp i lägstanivå om vi ska vara svårslaget i ett kval.

– Hur konstigt det än låter så var det bra att vi fick en knäpp på näsan och en verklighetscheck, menar Jonatan Kaldrup.

Nästa helg tar Arvika emot Hultsberg på hemmaplan. Arvika leder serien med en poäng före just Hultsberg.

Artikeltaggar

Arvika IBFDivision 2 Värmland HerrEdebäckInnebandy

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.