Hoppa till huvudinnehållet

CHC straffade Filipstad – tog två viktiga poäng: ”Vi ska inte skämmas”

Publicerad:
Zeb Börjesson
sporten@arvikanyheter.se
Filip Karlsson blev tvåmålsskytt i CHC-segern borta mot Filipstad. Arkivbild.
Filip Karlsson blev tvåmålsskytt i CHC-segern borta mot Filipstad. Arkivbild. Foto: Jonas Aspetorp

På fredagskvällen begav sig Charlottenbergs HC till Filipstad för en kamp runt playoff-strecket.

Matchen var tuff och jämn och skulle avgöras i straffläggning, där CHC drog det längsta strået och vann med 3-2.

Charlottenberg rivstartade och efter 14 sekunder in i matchen hade man gjort 1-0 genom Filip Karlsson.

– Vi får ner pucken direkt och lyckas återta den. Simon Lövgren och Viktor Qvist fiskar upp den och passar in den till Filip Karlsson mellan cirklarna som trycker in den, säger CHC:s tränare Jan Kihlstadius.

Starten gav CHC självförtroende och man spelade bra i första perioden. Man lyckades störa Filipstad som inte fick till sitt spel. CHC skapade flertalet chanser i första perioden, men man lyckades inte göra något mer och den första perioden slutade 1-0.

I den andra perioden letade det in sig en passivitet till CHC:s spel och man bjöd in Filipstad i matchen.

– Istället för att försätta ha tryck så backar vi hem nån extra meter och ger Filipstad extra tid och utrymme.

Det extra utrymmet och tiden tog Filipstad till vara på och efter CHC slarvat i bytena blev man straffat dubbelt och man hamnade i underläge med 1-2. Efter målet ryckte dock CHC upp sig och man kom mer och mer tillbaka till spelet ifrån den första perioden. När fem minuter återstod av andra perioden skulle man kvittera matchen.

– Tobias Nyman slår ett superlångt pass från hörn ner till bortre blå till Filip Karlsson som distinkt gör 2-2.

Plockar två av tre

I slutet av den andra perioden och i den tredje perioden så bytte lagen chanser, men ingen lyckades göra mål och matchen gick till förlängning. Förläggningen fortsatte likadant och straffar väntade därför. Väl i straffläggningen var CHC starka.

– Vi lägger tre riktigt bra straffar varav en lägger vi i stolpen. David (Tindefjord) gör sitt och plockar två av tre. Det känns som en rättvis seger och vi ska inte skämmas över att plocka med två poäng hem.

Segern innebar att man nu är två poäng före just Filipstad på femte plats med en match mindre spelad. De fyra första i tabellen är de som går till playoff.

Artikeltaggar

Charlottenbergs HCFilipstadHockeytreanIshockeyJan Kihlstadius

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.