Hoppa till huvudinnehållet

Brorsson besviken och spyfärdig: ”Frukosten var på väg åt fel håll”

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Mona Brorsson sköt bra, men hade en tung dag i spåret.
Mona Brorsson sköt bra, men hade en tung dag i spåret. Foto: JOHAN AXELSSON

Mona Brorsson var nöjd med skyttet, men hade större förhoppningar på åkningen. Hon kände också av magen under loppet.

– Frukosten var på väg åt fel håll, berättar hon.

33-åringen från Koppom och tävlande för Finnskoga hade stora sjukdomsproblem förra säsongen, men har nu satsat friskt och visat hög åkfart, framför allt i svenska premiären i Idre för två veckor sedan.

Därför kom den svaga skidinsatsen oväntat. Brorsson var på sin 50:e-plats till exempel över två minuter efter Hanna Öberg, som hade tre bom.

– Jag är väldigt nöjd med det jag gjorde på skjutvallen, skönt att få en sån start. Två bom är godkänt. Däremot är det riktigt tråkigt det jag presterar i skidspåret. Känner inte alls att kroppen svarade som som jag hade förhoppningar på. Jag har egentligen en jättebra form. Den kan inte ha hunnit försvinna, säger hon.

Hon har svårt att hitta förklaring.

– Det var nog inte riktigt min dag.

Brorsson mådde inte helt bra heller.

– Jag kände att magen var i oro. Kanske nerver också, men jag tycker att jag borde ha kommit över det. Jag kände på tredje–fjärde varvet att frukosten var på väg åt fel håll.

Brukar det hända?

– Nej, det är inget jag haft problem med tidigare. Kanske ovan att tävla såhär långt. Jag har inte gått ut för hårt, snarare tvärt om.

Nu är det uppehåll till på onsdag, då damerna åker stafett.

– Jag har inte stärkt mina chanser i dag, så vi får se. Jag vill åka så klart. Får jag chansen ställer jag mig på startlinjen. Jag är helt säker på att jag kan bättre än i dag. Men jag kommer inte kunna säga så mycket om jag inte blir uttagen.

Hur hittar du formen på två dagar?

– Kanske bara vila mer. I morgon tror jag att jag ska vila, och kör lite på tisdag. Det är inte grundläggande formen det är fel på. Det var en dålig dag.

Kanske gjorde söndagens genomkörare susen.

– Ja, det är så jag får se den här dagen.

En förklaring kan också vara att hon gick ut för långsamt.

– Nästa chans kommer det vara full gas från start, det kommer vara mitt mål.

I världscupen har Mona Brorsson två segrar, tre andraplatser och åtta tredjeplatser, varav en tredjeplats individuellt sedan debuten 2013. Tiondeplats i avslutande masstarten i Oslo var bäst i fjol.

Linn Persson stora glädjeämnet i svensk bomfest: ”Jag är jättenöjd”

Artikeltaggar

Hanna ÖbergIdreKoppomMona BrorssonOsloSkidskytteSportStafettVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.