Hoppa till huvudinnehållet

LISTA: De har varnats eller fått sparken – i din kommun

Publicerad:
Reporter Jonas Andersson
Jonas Andersson
jonas.andersson@nwt.se
Fem personer har avskedats av Värmlands kommuner i år och ett 70-tal har tilldelats skriftliga varningar, visar NWT:s sammanställning.
Fem personer har avskedats av Värmlands kommuner i år och ett 70-tal har tilldelats skriftliga varningar, visar NWT:s sammanställning. Foto: Montage: Annika Salling

En byggde jakttorn på arbetstid, en annan bosatte sig i arbetsplatsens vilorum – och två skolanställda hade sex på jobbet.

Misskötsel har lett till att fem personer fått sparken och att ett 70-tal varningar delats ut av Värmlands kommuner i år.

NWT har hela listan.

Skriftliga varningar och avsked är två skarpa disciplinära verktyg kommunerna som arbetsgivare kan ta till när en medarbetare har stått för en felaktighet på jobbet.

Kommunerna i Värmlands län har avskedat fem personer i år och delat ut 69 varningar. Region Värmland har delat ut en varning.

Utöver det har 66 personer blivit utköpta.

De handlingar NWT tagit del av avslöjar inte bakgrunden till avskeden, men i varningarna framgår skälen. Bland annat finns fall av sexuella trakasserier och privata inköp med kommunens kreditkort.

Bläddra i listan nedan för att se hur det ser ut i just din kommun.

Uppgifterna har inhämtats under oktober och november.

Läs även:

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareArbetsplatserBrott, lag och rättRegion VärmlandSexuella trakasserierTrakasserierVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.