Hoppa till huvudinnehållet

Intäkterna fortsätter växa för Rackstad Bil & Delar AB

Publicerad:

Årsredovisningen är nu offentlig. Företagets omsättning ökar med 17,7 procent och blev ungefär 95 miljoner kronor. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring elva och en halv miljoner kronor mot cirka 13 miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskar med omkring 200 000 kronor till ungefär 16,5 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 17,2 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 20,5 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen parti- och provisionshandel utom med motorfordon är motsvarande snitt 5,1 procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Rackstad Bil & Delar

Rackstad Bil & Delar grundades 1989. Bolagets huvudbransch är partihandel med uttjänta fordon, demontering av uttjänta fordon och handel med lastbilar, bussar och specialfordon. Företaget har ett dotterbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har 29 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Vd och styrelseordförande är Anders Lars Lennart Sundin (42).

Ett av landets största

Sett till omsättning är Rackstad Bil & Delar det största företaget inom sin specifika bransch i Värmland, som är partihandel med uttjänta fordon.

Företaget är det fjärde största i landet. Det finns åtta företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

Arvika kommunBokslutNäringslivVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.