Hoppa till huvudinnehållet

Centralskolan som hotell – nej tack

Publicerad:
Centralskolan i Arvika.
Centralskolan i Arvika. Foto: Kerstin Herö

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vilken superidé. Om, jag säger om denna idé skulle bli verklighet, kommer den enbart skapa problem. De befintliga hotellen i Arvika gräver direkt inte guld med täljkniv om man säger så. (I skrivande stund såg jag dessutom att medeltemperaturen på klotet kommer att stiga med 2,5–2,9 grader enligt FN:s nya klimatrapport. Egentligen kan man lika gärna köpa sig ett rep.)

Utan att ha gjort någon djupare analys av Arvikas hotell vågar jag förutspå att ett, alternativt två av dem, kommer att gå i konkurs om idén genomförs.

Det förvånar mig mycket att politikerna fortfarande tänker i dessa banor. De har ju gång på gång lovat företagarna i Arvika, att de ska talas vid innan de hittar på något.

I stället har Arvika Fastighets AB gjort en överenskommelse med ett nybildat bolag (registrerades 2020-11-11) för att utreda möjligheterna att kunna öppna ett hotell i den före detta skolan. Bolaget hade år 2022 ingen omsättning överhuvudtaget. Förlusten för året uppgick till tolvtusen kronor och tillgångarna till 53 000 kronor! Jag hoppas att styrelsen i Arvika Fastighets AB vet vad de gett sig in på.

Skolan skulle aldrig ha lagts ned. Den skulle ha renoverats.

Att göra om den till lägenheter är omöjligt. Det finns ingen som kan betala hyran efter renoveringen.

Det finns bara ett att göra; sälj in den till Arvika Lokal och Mark AB. Det är där kommunens dåliga affärer brukar hamna.

Tommie Johansson

Artikeltaggar

ArvikaArvika Fastighets ABEkonomiHotellKonkurserNäringslivOmsättningRenoveringar