Hoppa till huvudinnehållet

Skutboudden har julmarknad i sikte: ”Vi hoppas på minusgrader och fin stämning”

Publicerad:
Reporter Kristina Green
Kristina Green
kristina.green@arvikanyheter.se
Julmarknaden på Skutboudden börjar återgå till sin vanliga omfattning och har nu ett 130-tal utställare.
Julmarknaden på Skutboudden börjar återgå till sin vanliga omfattning och har nu ett 130-tal utställare. Foto: Kerstin Herö

Till årets julmarknad är 130 utställare inbokade, det är nästan lika många som före pandemin.

– Det visar att vi är på väg tillbaka till det vanliga igen, vilket är jättetrevligt, säger Anna Liljestrand Evaldsson, Brunskogs hembygdsförening.

Under två dagar öppnar området vid Skutboudden upp för marknad. Det är många återkommande utställare men också några nya som tillkommit.

– Det är hitintills 130 utställare anmälda och vi öppnar upp i flera stugor. Bland andra är vår äldsta stuga, Där öste, öppen med tunnbrödsbakning. Där finns även två nya utställare med naturpraliner, saft och glögg, säger Anna Liljestrand Evaldsson.

Under helgen kommer luciakandidaterna att röra sig i området och dragspelaren Andreas Koppfeldt spelar i de olika stugorna.

– Sedan har vi oxen Skalman med sin vagn på besök, det ser vi fram emot. Vi ser fram emot några minusgrader så vi får in julkänslan och vem vet, kanske Tomten dyker upp också, säger Anna.

Artikeltaggar

Brunskogs hembygdsföreningJulmarknaderNöje/KulturSkutboudden

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.