Hoppa till huvudinnehållet

Thermia minskar antalet inhyrda personal

Publicerad:
Thermia värmepumpar i Arvika minskar antalet inhyrda i produktionen.
Thermia värmepumpar i Arvika minskar antalet inhyrda i produktionen. Foto: HP Skoglund

Thermia i Arvika minskar antalet inhyrda i produktionen – enligt uppgift handlar det om ett 30-tal personer. Samtidigt behålls 54 inhyrda för att kunna genomföra den största satsningen på kompetensutveckling i Thermias historia.

Efter flera års uppsving märker värmepumpsbranschen av en nedgång i tillväxten, vilket bland annat beror på flera politiska beslut runt om i Europa samt det ekonomiska läget med inflation och ränteökningar.

– Vår produktionstakt är just nu högre än kundefterfrågan, vilket innebär att vi snabbt fyller våra lager. Därför måste vi tillfälligt bromsa produktionstakten och då har vi gjort bedömningen att minska vår inhyrda bemanningspersonal. Vi har i flera år haft inhyrd personal för att kunna ha en flexibilitet i produktionen utefter hur marknaden ser ut. Behovet av inhyrd personal skiljer sig stort över tid och det här är en normal anpassning efter marknaden, säger Thermias vd Magnus Glavmo i ett pressmeddelande.

Ingen fastanställd personal berörs av detta beslut, utan Thermia nyanställde nyligen 25 personer i produktionen. Därtill behåller Thermia 54 inhyrda för att kunna genomföra en omfattade satsning på kompetensutveckling.

– Genom att behålla så många inhyrda kommer alla i produktionen få andra arbetsuppgifter och kompetensutvecklas under en period. Det är en satsning på över 20 miljoner kronor vilket är den största satsningen på kompetensutveckling i Thermias historia. Det gör också att vi står redo med kompetent personal när marknaden är starkare igen, säger Magnus Glavmo.

Artikeltaggar

ArvikaBeslutEkonomiEuropaInflationMagnus GlavmoMarknaderNäringslivNöje/KulturThermiaTillväxt

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.