Hoppa till huvudinnehållet

”Skäms, Verkstaden i Arvika”

Publicerad:
Vårdcentralen Verkstaden.
Vårdcentralen Verkstaden. Foto: Kerstin Herö

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Till alla mammor/pappor:

Maktlösheten man känner när ens barn blir svårt sjukt. Att lämna över ens barn i någon annans händer och bara stå bredvid som ett skakande asplöv. Du önskar flera gånger om att du kunde ta ditt barns plats istället. Inget jag skulle önska min värsta fiende ens.

Är så besviken på hur sjukvården hanterade detta ifrån start i Arvika. Att vi nekades halsprov och att det behövde bli så illa. Jag vet att nästa gång kommer jag inte att ge med mig.

Föräldrarna känner barnen bäst, vi söker inte vård i onödan utan när vi känner att det behövs mer hjälp och svar på vad som är fel.

Barnen ska vara prio ETT tycker jag. Kolla hellre en gång för mycket än för lite eller i vårt fall inte alls.

Varför? De hade inte feber där och då eller vita prickar i halsarna. Men feber i en vecka till och från, kunde ej äta, dricka, svälja men nej då det är bara virus som går över av sig själv. Uppenbarligen inte. Båda var positiva för streptokocker och den ena utvecklade en halsböld och fick operera bort både den och halsmandlar inom loppet av ett dygn.

Vården när vi var inneliggande på sjukhus i Karlstad fungerande klockrent, vi var i trygga händer vilket jag känner en sån stor tacksamhet för.

Sen vet jag mycket väl att de är experter på detta men ändå. Och samtidigt hade vi inte behövt hamna där ifrån början om vi hade blivit tagna på allvar det första besöket när vi sökte vård i Arvika.

Då hade vi sluppit både sövning, operation, inlagda på sjukhus och allt runt om som det ska roddas med samt allt lidande.

Gå på era magkänslor, stå på er. Kriga om så behövs.

Tacksam att mina barn piggar på sig, framför allt Alicia som helt klart blev sjukast och fick genomlida mycket mer än vad hon hade behövt gjort.

Mamma/Sara

Artikeltaggar

ArvikaKarlstadRoddSjukhusVirusVårdVård och omsorg