Hoppa till huvudinnehållet

Wermland Operas julturné i Mangskog en succé

Publicerad:
Wermlans Opera i Mangskog
Wermlans Opera i Mangskog

I fredagskväll var det premiär för Wermland Operas julturné, Jul på Hjul. Premiärföreställningen hölls i Mangskogs Folkets Hus.

Julstämningen inföll vid första anslaget på pianot, och så fortsatte det.

Första delen av programmet innehöll huvudsakligen kända julsånger av sakral natur som Jul, jul strålande jul och då var de medverkande klädda i luciakläder. Efter paus svirade man om till smoking och långklänning och då bjöds bland annat på pärlor ur Bizets opera Carmen. De mycket skickliga artisterna kunde verkligen sin sak, det var skönsång av yppersta klass. Sara Norrback Carlssons och Alice Störholts och Anders Werners röster var starka och vackert klingande.

Programmet framfördes akustiskt utan någon förstärkning. Vid pianot, som var det enda ackompanjerande instrumentet, satt Bo Ericsson och gav sångarna fullödigt stöd. Det akustiska framförandet och det vänliga pianokompet gav hela programmet en behaglig avskalad, naturlig och stillsam framtoning. Och det är inte så vanligt i dagens stundom bullriga musikutbud.

I programmet var också ett lättsamt, lagom svårt Quiz inlagt. Bland de rätta lösningarna drogs en vinnare. Och det blev en populär sådan, Bertil Björkqvist, ordförande och eldsjäl i Folkets Husföreningen.

Konserten avslutades som sig bör med en mycket fint framförd version av Adam Julsång.

Artikeltaggar

EricssonJulKonserterMangskogMusikNöje/KulturOperaSång

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.