Hoppa till huvudinnehållet

Brorsson får chansen i världscuppremiären

Publicerad:
Mona Brorsson imponerade i säsongspremiären i Idre och är en av sju åkare som får chansen i världscupspremiären i Östersund.
Mona Brorsson imponerade i säsongspremiären i Idre och är en av sju åkare som får chansen i världscupspremiären i Östersund. Foto: MATHIAS BERGELD

Världscupen i skidskytte drar igång till helgen och när förbundsledningen presenterade den svenska premiärtruppen så ingick det sju svenska damer – inklusive västvärmländskan Mona Brorsson.

Brorsson imponerade i Sverigepremiären i Idre för någon vecka sedan, där hon var bland de snabbaste åkarna i båda loppen – och dessutom fick med sig ett SM-brons från sprintloppet.

– För uttagningen har vi tittat speciellt på den senaste perioden. Sverigepremiären var spännande och vi ser en utveckling hos flera aktiva. Vi har de etablerade åkarna som alla känner till tillsammans med några nya namn som verkligen visat väldigt fin utveckling, säger förbundskaptenen Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

På damsidan är det en rutinerad trupp som kommer att stå på startlinjen i Östersund, där förbundet har tror på goda möjligheter att slåss om pallplaceringar.

– Det kommer att bli väldigt spännande att se dem i Östersund, fortsätter Johannes.

På damsidan är det en rutinerad trupp som kommer att stå på startlinjen i Östersund, där samtliga har goda möjligheter att slåss om pallplaceringar. Efter totalvinsten i IBU-cupen förra säsongen har dessutom unga talangen Tilda Johansson en säker plats till världscupen i Östersund och i Hochfilzen, Österrike.

Mixed först

Damerna som kommer att köra för blågult i Östersund är, förutom Mona Brorsson, Tilda Johansson, Elvira Öberg, Hanna Öberg, Anna Magnusson, Stina Nilsson och Linn Persson.

Världscuptävlingarna inleds med mixedstafetter nu på lördag och följs av distanslopp, för såväl damer som herrar, på söndag.

Artikeltaggar

Anna MagnussonHanna ÖbergJohannes LukasLinn PerssonMona BrorssonÖstersundSkidskytteSportVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.