Hoppa till huvudinnehållet

Julmarknadstiderna startade i Köla-ladan

Publicerad:
Två glada tjejer, Anne Gilberg till vänster med kompisen, entreprenören och frisören Kicki Lövås bredvid.
Två glada tjejer, Anne Gilberg till vänster med kompisen, entreprenören och frisören Kicki Lövås bredvid. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Årets första julmarknad var under helgen som gick i Köla, ladan på fredag och kyrkan tillsammans med ladan på lördag. Fullt hus på bägge ställena med utställare, mestadels från orten.

Precis som det brukar att vara vid julmarknader, allt från tomtenissar till julpynt, stickat och tovat, och precis allt som hör julen till.

Julmarknader har med åren bara blivit mer och mer populära, alla till gagn för hembygdsföreningar och kyrkan, och det var inget undantag i Köla denna helg.

På fredagseftermiddagen och fram emot kvällen var det vid själva Köla-ladan, precis så mycket det någonsin kan vara.

Hemvävda mattor, bra att ha till julen.
Hemvävda mattor, bra att ha till julen. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Hela tiden strömmade det till med köpsugna besökare, och parkeringsvakterna hade fullt upp med anvisa en bra parkeringsplats.

Inne i ladan var det verkligen fullt hus, från ena änden till den andra med utställare av i princip det mesta, allt från jultomtar till vettar, julkulor till granen och annat pynt, ris och kransar, fågelholkar.

Otroligt fina handgjorda smycken, något för mannen i familjen att ge till hustrun, och när vi nämner hustrun, många goda och välsmakande kakor till kaffet, likaså sylt och hemgjord saft. Utbudet var helt enkelt så stort det bara kan bli, ”you name it”.

Tänk vad naturen kan ge tillbaka, allt från kottar till gamla rostiga taggtrådar.
Tänk vad naturen kan ge tillbaka, allt från kottar till gamla rostiga taggtrådar. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Lapptäcken, kuddar och mycket mycket annat, allt för den riktige finsmakaren att investera i.

Gick man sedan vidare till ena änden möttes man av två glada tjejer, Kicki Lövås från Charlottenberg, entreprenör och frisör tillsammans med kompisen Anne Gilberg, två tjejer som brinner för lokal handel. Och just därför har dom tillsammans startat upp detta rabatthäfte som gäller samtliga butiker i Charlottenberg.

Det krävs kreativitet och uppfinningsrikedom, tillsammans med god fantasi, för att få till en julstjärna som denna.
Det krävs kreativitet och uppfinningsrikedom, tillsammans med god fantasi, för att få till en julstjärna som denna. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

– Det är detta som hör julen till, säger Kicki och ler som ”Sola i Kalsta”

– Vi har pushat på de flesta företagarna om detta i Charlottenberg, säger Kicki och Anne, samtidigt som dom visar upp häftet.

Utbudet var stort, precis som det skall vara.
Utbudet var stort, precis som det skall vara. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Förutom det har de också startat upp en Facebook-sida, med det mycket passande namnet ”Smällkaramellerna”.

Blev man sedan kaffesugen var det bara att gå till serveringen en bit bort, och där var det faktiskt inte bara kaffe och gott bröd, det gick också att inleda julsäsongen med en god tallrik julgröt, mycket välsmakande. Fullsatt där också mest hela tiden

Artikeltaggar

CharlottenbergJulJulmarknaderKölaNöje/KulturSmycken

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.