Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Solberga har mycket att erbjuda

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till “en motvillig pendlare”

Jag valde Karlstad - varför ingen vill gå på Solbergagymnasiet längre

Insändarskribenten återger en negativ upplevelse av skolans öppet hus, och menar att ingen vill gå på Solbergagymnasiet längre. Vi i elevrådet håller inte med om den uppfattningen, utan tycker att Solbergagymnasiet har mycket att erbjuda för eleverna.

Det är trist att höra att du fick en dålig upplevelse från ditt besök på skolans öppet hus. Vi vill dock påpeka att det genomfördes för första gången. Det finns absolut sätt att förbättra hur vi visar upp skolan när vi har öppet hus, och elever samarbetar och har dialog med rektor och personal om olika sätt att förbättra upplevelsen.

Vi vill även säga att skolan har betydligt mer att erbjuda än det lilla som kan visas upp under ett öppet hus. Solbergaklassikern är ett av de populära inslagen, där många av skolans elever väljer att delta i alla fyra moment. Dessutom arrangerar skolans idrottsförening SOLIF varje år roliga idrottsturneringar som besöks av elever från flera skolor.

Elevrådet arrangerar också temadagar och evenemang på skolan i samband med till exempel jul, påsk och halloween där skolans lokaler dekoreras och eleverna får klä ut sig om de vill. Vi har ett välfyllt bibliotek på skolan samt en cafeteria, som båda är mycket uppskattade av eleverna och har öppet under hela skoldagen.

Skolans personal lyssnar till elevernas olika åsikter, som till exempel vid införandet av nya ordningsregler då ett förslag om förbud mot energidryck togs bort. Lärarna respekterar elevernas synpunkter gällande prov och inlämningar, och det finns bra stöd för elever både under och efter skoltid.

Vad gäller mobiltelefoner är det självklart att man inte ska använda dem på lektionstid, däremot har lärarna förståelse för att man ibland kan behöva mobilen i skolarbetet. Vi upplever inte att reglerna är orimliga eller begränsande för eleverna.

Solbergagymnasiets elevråd

Artikeltaggar

HalloweenLärarePåskSkola och utbildningSkolorSolbergaSolbergagymnasietSolbergaklassikern