Hoppa till huvudinnehållet

Dottevik bröt långa förlustsviten: “En laginsats ut i fingerspetsarna”

Publicerad:
Dottevik firar efter 3-0-segern mot Skoghall. De lämnar nu en förlustsvit på 7 matcher bakom sig
Dottevik firar efter 3-0-segern mot Skoghall. De lämnar nu en förlustsvit på 7 matcher bakom sig Foto: Sakeus Berg

Efter sju raka förluster i division I Region slog Dotteviks innebandydamer till med 3-0 mot Skoghalls IBK Utveckling inför hemmapubliken på lördagen.

– Det är verkligen en laginsats, alla krigar och det var bra, säger tränaren Kalle Mossberg.

Dottevik inledde med att göra 1-0 genom Rebecka Lindh i matchens sjunde minut, en poängställning som höll sig fram till periodens slut. I mitten av andra perioden utökades sedan ledningen till 2-0 genom Alva Johansson.

Dottevik fick en straff mot sig i slutet av andra perioden, men Skoghall missade, och ställningen inför tredje var 2-0. Tredje perioden gav två utvisningar, först för Dotteviks Rebecka Lindh i sjätte minuten, och en knapp minut senare för Skoghalls Lovisa Nilsson. Med utvisningarna följde anfall från båda lagen, men det ledde inte till några mål.

Sedan, i nionde minuten lyckades Tuva Håkansson säkra Dotteviks tredje mål. 3-0 blev också slutresultatet i matchen.

“Två bottenlag som möttes”

Dottevik har hamnat långt ner i tabellen sedan de förlorat sju matcher i rad. Mossberg kommenterar att man nu brutit förlustsviten.

– Det är klart att det är gôtt för tjejerna, jag tycker de är värda det. Jag tycker att vi varit värda fler poäng, men det har varit många tajta matcher. Det är verkligen en laginsats, alla krigar och det var bra, säger han, och fortsätter:

– Vi låg i botten, så långt ner vi kunde komma, och Skoghall någon placering före. Så det var väl två bottenlag som möttes, kan man säga.

Tuva Håkansson gjorde Dotteviks tredje mål i matchen.
Tuva Håkansson gjorde Dotteviks tredje mål i matchen. Foto: Sakeus Berg

Dottevik har en bra träningsvecka bakom sig, konstaterar Mossberg.

– Så alla har nog gått till sig själva. De kliver in och gör jobbet, det är ju det som det handlar om. Alla måste bidra och det tycker jag de gör idag.

Laginsats

Han vill inte lyfta fram någon enskild spelare, men påpekar att det är viktigt att Maja Pettersson i målet håller nollan.

– Jag brukar inte höja enskilda spelare. Det är en laginsats ut i fingerspetsarna, av samtliga som är med i laguppställningen, säger han.

Vad händer framöver?

– Vi är spellediga nästa helg, så vi har två bra träningsveckor här nu framöver, avslutar Mossberg.

Dottevik tog hem en 3-0-seger mot Skoghall på lördagen. Här syns Moa Wallgren på jakt efter bollen.
Dottevik tog hem en 3-0-seger mot Skoghall på lördagen. Här syns Moa Wallgren på jakt efter bollen. Foto: Sakeus Berg

Artikeltaggar

Dotteviks IFInnebandyKalle Mossberg

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.