Hoppa till huvudinnehållet

Nya planer: Centralskolan i Arvika byggs om till hotell

Publicerad:
Mikael Engstig, vd för Arvika Fastighets AB och Mattias Bäckman, Vika Real Estate, vid Centralskolan som ska bli hotell enligt de senaste planerna.
Mikael Engstig, vd för Arvika Fastighets AB och Mattias Bäckman, Vika Real Estate, vid Centralskolan som ska bli hotell enligt de senaste planerna. Foto: Kerstin Herö

Lägenheter är inte längre aktuellt för Centralskolan i Arvika. Nu planeras för hotellverksamhet istället.

Arvika Fastighets AB har kommit överens med ett nybildat fastighetsbolag att fortsätta utreda förutsättningarna för att kunna öppna ett hotell i den före detta skolbyggnaden. Man skissar på ett destinationshotell med flera funktioner och med en miljö som är förankrad i Arvikas historia

Styrelsen för Arvika Fastighets AB, som äger skolan, fick en presentation av idén under veckans sammanträde. Man gav företaget, Vika Real Estate AB, tid fram till sista juni nästa år att vidareutveckla konceptet.

– Styrelsen tror och stöttar de tankar som bolaget presenterade och hoppas att det ska kunna leda fram till att de förvärvar fastigheten, säger Mikael Engstig, vd för Arvika Fastighets AB.

Fastighetsbolaget har utrett möjligheten att själv behålla skolbyggnaden och bygga om den till lägenheter. Beräkningar visade att kostnaderna skulle bli så stora att det inte ansågs rimligt, det skulle leda till för höga hyror

Istället vände man blicken mot den privata marknaden för att se om någon var intresserad av att ta över Centralskolan. I det arbetet tog man hjälp av en fastighetskonsult Mattias Bäckman som utrett olika möjligheter för Centralskolan.

– Allt pekar mot hotell, det behövs och det kan ge avkastning. Lägenheter är svårt, säger han.

Bäckman är nu en av tre personer, tillsammans med Jörgen Björnstad och Torbjörn Johansson, som efter sommaren bildade bolaget Vika Real Estate AB som är intresserat av att bygga om Centralskolan till hotell.

– Det är många saker att bocka av än och det är mycket som kan hända på vägen. Men målsättningen är att kunna ha bygglovshandlingar klart juni nästa år.

Om allt går i lås skulle det i så fall kunna bli byggstart hösten 2024.

– Sen räknar vi med en byggtid på 18 månader, säger Mattias Bäckman.

Ny artikel följer.

Artikeltaggar

ArvikaArvika Fastighets ABBostad och byggenFastigheterHotellIshockeyLägenheterMattias BäckmanMikael EngstigTorbjörn Johansson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.