Hoppa till huvudinnehållet

KLART: Arvika förstärker defensiven – värvar från högre hylla: ”Bockar av alla punkter”

Publicerad:
Nyförvärvet Viktor Nilsson och Arvika Fotbolls huvudtränare Christian Berntsson.
Nyförvärvet Viktor Nilsson och Arvika Fotbolls huvudtränare Christian Berntsson. Foto: Arvika Fotboll

Arvika Fotbolls herrar har presenterat sitt första nyförvärv till kommande säsong.

Division 3-meriterade mittbacken Viktor Nilsson ansluter från Köping.

– En av våra priovärvningar. Det här kommer stärka upp oss ordentligt, säger tränaren Christian Berntsson.

Det är en mycket belåten Arvikatränare som berättar om senaste tillskottet.

– Han har spelat i Köping i division 3 de senaste åren, där han varit en väldigt viktig kugge och en av deras bästa spelare av vad vi hört från Köping. En fysiskt stark mittback i första hand, säger ”Kicken”.

Första kontakten etablerades redan under den gångna säsongen.

– Vi fick nys om att han var på väg att flytta till Arvika. Jag och han har varit i kontakt sen i början av året och han var med oss en träning inför 2023. Det märktes vilken kvalitet han hade, men massa andra grejer gjorde att det inte passade så bra då.

Nu passade det alltså bättre, konstaterar ”Kicken”.

– Han är sugen och vi är otroligt glada över att få med honom. Det här är en värvning som bockar av alla punkter som förbättrar laget. Han är riktigt bra för division 4. Sen är han en skön karaktär också – jätteviktigt att få in såna.

”Jäkligt kul”

Nilsson själv har fått ett positivt första intryck av både sin nya förening och stad – som han flyttat till då sambon är från just Arvika.

– Det känns riktigt bra faktiskt, det ska bli spännande! Jag flyttade hit från Köping och har bott här sen mars. Jag tog ett litet uppehåll från fotbollen – så det ska bli jäkligt kul att dra i gång igen, säger 25-åringen.

Vad kan du dra för nytta av att ha spelat högre upp?

– Jag tror nog att jag kan ta med mig lite av det snabbare spelet in till Arvika. Det är ett lite annorlunda tänk, man är lite mer organiserade och vältränade i trean.

– Förhoppningsvis blir det ju bara ett år i fyran, säger Viktor Nilsson.

Hur är du som spelare och person?

– Ska väl säga att jag är en ganska snabb fysisk mittback. Jag låter ganska mycket på planen och pratar även mycket i omklädningsrummet.

Säsongen 2022 noterades västmanlänningen för tre mål i trean. Så en hyfsat målfarlig back dessutom med andra ord.

– Ja, det blir ju nån hörna där man kan kliva upp och trycka dit den ibland.

Hur trivs du med att bo i Arvika så här långt då?

– Mycket bättre än vad jag trodde innan. Det man har hört av Arvika är att det är mycket raggare – inte vad man ville höra, haha. Det är inte en så stor stad, men det finns ju allt man behöver.

”Inte alls nöjda”

I övrigt har sex spelare blivit klara för en fortsättning och en del av det nya truppbygget.

Dessa är målvakten Thomas Olsson, Peter Ek, Lowe Engström, Adam Söderberg, Calvin Hade och Alexander Johansson. Dessutom flyttas juniorerna Alan Stanek, Oskar Lundgren, Elis Norlin och Vlad Dobrovolkskyi upp till A-laget.

– Sen får vi se vad som händer. Vi är inte nöjda än, vi har lite mer på gång. Vi pratar ju med flera. Vi vill få in rätt karaktärer som bidrar med en skön energi och skapar trivsel i ett omklädningsrum, säger Berntsson.

Ambitionerna är höga inför nästa år.

– Vi är inte alls nöjda med den säsongen som det blev, vi vill ju sikta högre än så. Jag vet hur mycket extra push det blir om man trivs tillsammans. Det är en bra mix av åldrar vi har nu – det är jätteviktigt.

Artikeltaggar

ArvikaDivision 4 VärmlandFotbollIK Arvika Fotboll

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.