Hoppa till huvudinnehållet

Uppgradering av ishallen på G: ”Måste bytas nästa år”

Publicerad:
Ishallen i Arvika måste uppdateras och bland annat handlar det om att införskaffa helt ny sarg och publikskydd.
Ishallen i Arvika måste uppdateras och bland annat handlar det om att införskaffa helt ny sarg och publikskydd. Foto: Genrebild

Det är högsäsong i ishallen på Vik men bakom kulisserna pågår det också ett jobb för att modernisera anläggningen.

En tvådelad modernisering som omfattar ny sarg och nytt publikskydd, samt en översyn av hallens omklädningsrum.

– Det är under en viss period vi kan göra det med hänsyn till pågående säsong. Sargen, och publikskyddet, måste bytas nästa år. Från 2024-25 är inte det plexiglaset vi har tillåtet och då byter vi sargen samtidigt. Sargen är i ganska gott skick, men om vi skulle byta ut sargen om några år så skulle vi vara tvungna att byta plexiglaset igen - så då är det bättre att ta helheten, säger kultur- och fritidschefen Eriqa Lindsten.

1,4 miljoner kronor, exklusive moms, är kostnaden för bytet.

– Plexit är uttjänt och går inte i linje med förbundets riktlinjer för att vara en godkänd matcharena. Plexit är hårt och innebär en stor skaderisk så det är jättebra att den byts, säger Patric Fäldt, sportchef i AHC.

Beslut om sargen och publikskyddet togs i år men tillgänglighetsanpassningen av omklädningsrummen har legat i ”pipeline” ett tag och skulle egentligen har genomförts redan i år.

Modernisera

Nu är ambitionen att även den kommer att göras nästa år.

– Vi behöver rätt snart komma fram till vad som behöver göras, säger Lindsten.

Tillgänglighetsanpassningen handlar om att modernisera anläggningen.

– Som det är nu är det delade duschar mellan omklädningsrummen och det finns exempelvis bara en dusch för domarrummet och hockeyn vill även ha fler omklädningsrum.

Exakt vad önskemålen kommer att mynna ut i återstår att se.

– Vi har gjort lite olika varianter på förslag, en variant är inom befintliga väggar men det finns också varianter med utbyggnad på kortsidan mot Solviksvallen.

Växer väldigt

I en penningpåsen för de här byggnationerna finns 6,8 miljoner kronor att tillgå.

– Vi är jätteglada för det här. Vi har en verksamhet som ser väldigt annorlunda ut jämfört med för ett antal år sedan, med en dam- och flickverksamhet som växer väldigt, konstaterar Fäldt.

– Det här är en grej som varit önskad från hockeyföreningen under många år, men det är också en investering i Vik som idrottsplats. Det gynnar ju även andra, som fotbollen och friidrotten.

Artikeltaggar

Arvika HCIdrottsplatsInvesteringarIP VikPatric FäldtSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.