Hoppa till huvudinnehållet

”Solberga den åttonde bästa gymnasieskolan i Värmland”

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Studentutspring på Solbergagymnasiet i Arvika.
Studentutspring på Solbergagymnasiet i Arvika. Foto: HP Skoglund

Hej ”motvillig pendlare”

Det är tråkigt att du fick en dålig upplevelse när du besökte vårt öppna hus. Förra läsåret genomfördes öppet hus för första gången på Solberga och resultatet var överlag positivt i vår utvärdering. Naturligtvis finns det saker som vi kan göra bättre till årets öppna hus.

Du beskriver skolan utifrån, vad vi förstår, andrahandsinformation och det kan bli allvarligt när felaktig information sprids. Därför kommer här svar och fakta på det som framförs i din insändare.

• Mobiltelefoner skall lämnas in i samband med undervisning, detta gäller inte bara på Solbergagymnasiet utan beskrivs i Skollagen 5 kap 4§.

• Eventuellt indraget CSN bygger på en noggrann utredning och genomförs enbart vid skolk, inte vid sjukdom.

• Vi har inget förbud mot energidryck eller ytterkläder inomhus i våra ordningsregler.

• Att betygsgrundande inlämningsuppgifter är problematiska är något som vi delar med hela Skolsverige och vår omvärld. Solbergagymnasiet agerar som merparten av Sveriges skolor.

• Att sätta betyg efter avslutad kurs är ett lagkrav i skollagen 15 kap 22§.

Vi är stolta för den utbildning som bedrivs, vår personal och våra elever på Solberga. Så sent som förra veckan lyftes Solberga fram som den åttonde bästa gymnasieskolan i Värmland. Med detta sagt så kan vi alltid bli bättre. Vi kan också konstatera att flera elever valt att komma till Solberga efter att ha provat på gymnasieutbildning i Karlstad.

Vi rekommenderar varmt blivande gymnasieelever att söka till Solbergagymnasiet. Ett sätt för blivande elever tillsammans med vårdnadshavare skaffa en egen uppfattning om Solberga är att besöka våra informationskvällar den 16 november och den 21 november.

Morgan Andersson, rektor, Solbergagymnasiet

Charlotte Björklund, biträdande rektor, Solbergagymnasiet

Jag valde Karlstad - varför ingen vill gå på Solbergagymnasiet längre

Artikeltaggar

CSNGymnasieskolanKarlstadMorgan AnderssonSkola och utbildningSkolorSolbergaSolbergagymnasietUndervisningUtbildningVärmlands län